Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért fizetéskor ott helyben...

Miért fizetéskor ott helyben kell eldönteni hogy mennyi borravalót adok?

Figyelt kérdés

Nekem nem tetszik az a rendszer hogy a pincér pénztárcával járkál és mondja hogy 3400, neked meg ott helyben kell eldönteni hogy mit mondj, mennyiből adjon vissza.

USAban ha készpénzzel fizetek akkor elviszik a pénzt a kasszához, majd hozzák vissza a blokkot meg a visszajárót, én meg a jattot ott hagyom az asztalon távozáskor.

Nem tudja mennyit adok, csak mikor már nem vagyok ott.

Ja és nem ott előtte veszem elő a pénzt sem, kesőbb visszajön érte.

Ha Magyarországon csinálnám ezt akkor nem értenék hogy miért nem akarok jattolni és akkor jönnének rá mikor pénzt találnának az asztalon. Addig vágnák ott a pofákat nekem.

2023. júl. 2. 02:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
94%

A borravalónak több száz éves hagyománya van. Eredetileg kisebb dolgokért adott jutalomféle volt, amiért rendesen nem volt szokás fizetni. Nem volt ára. Modernizálva írom: szomszéd füvet nyír az utcán. Ha már úgyis…, hát letolja előtted is. Szívességből. Erre te: Jaj, de rendes vagy Jóska! Most sütöttem túrós pogit, fogadd el tőlem ezt a kis kóstolót.

Szóval az őse valami ilyesmi volt.

Egyébként senki sem szereti. Az sem aki adja, az sem, aki kapja.

Sokkal tisztább lenne úgy árazni, hogy a termék és szolgáltatás megfizethető lenne, nyereséges a boltnak, és tisztes jövedelmet biztosítani az alkalmazottaknak. De szinte nincs olyan ország, ahol ne lenne jelen ez a kis csúszópénz.

2023. júl. 2. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!