Szerintetek rendelni vagy főzni kellene?
Ez a kérdés nem lenne releváns az 50km-re lévőbb városba, ahol egy leves+főétel 3500ft / adag, de itt a falumban 1800 ft -ért egy nagyon jó adag ételt (úgyszint leves-főétel) kapok, amivel kiváltanám a déltől-16ig való étkezésemet,mintha saját magam csináltam volna. Főzni is van időm, ám melyik lenne profitálóbb? Mindkét esetben már aznap elfogy az étel.
Próbálom mérlegelni, de dönteni képtelen vagyok.
Időben nyílván a rendelésnél jövök ki, hisz csak reggeli-tízórait kell készítenem magamnak, de pénzben szerintetek? Ti mit választanátok?
Hát én biztos nem költenék napi 1800 Ft-ot ebédre. A menzán adott kaját simán kihozod feleannyiból otthon főzve, bár ha egyedül vagy, nyilván 2 napig eszed, hogy ne kelljen főzni.
Na meg, szerintem ezek a falusi étkezdés menzák elég sz*r kajákat adnak.
Én a spórolás művésze vagyok, főzni is nagyon tudok, de 1800 Ft-ból nem hozok ki egy 2 fogásos menüt, kivéve, ha az alapdolgok (zsiradék, liszt, fűszerek, hagyma, krumpli, stb) van itthon.
Ma beugrottam a Tescóba a holnapi kajáért, csak fél kiló darált húsra otthagytam 1380 Ft-ot. Vettem egy akciós tejfölt, pirospaprikát, egy DELMÁT 550-ért, egy zacskó lapkasajtot, kenyeret, 3 db paradicsomot, 1 kg zsírt, 1 fej édes káposztát káposztasalátának és vécépapírt, mindezekért fizettem pár forint híján 10 ezret. Katasztrofális!
Kérdező!
Nem vagyok híve a rendelt ételnek, de ha egyedül élsz és nem maradsz utána éhes, ilyen anyagi feltételekkel bőven megéri!
...és akkor most nem számoltam a gázt/villanyt/vizet és az idődet, amit a havi főzéssel(mosogatással) elhasználsz!
Úgyis kell hétvégén főzögetned, majd nézd meg, hogy az mennyibe kerül!
Számoljunk:
20 munkanap alatt az ebéded havi 36ezer. Hétvégén nagyon spórolósan elköltesz a 2 napra 6 ezret, (feltételezve, hogy alapdolgok vannak otthon) az 4 hétvégével számolva 24 ezer.
Reggelikre-vacsorákra heti 10 ezret (fogadhoz verve a garast!)
Ez összesen havi 100 ezer.
Ha eddig ez alatt ki tudtad hozni a havi kajádat, akkor ne rendelj, ha nem tudtad főzéssel együtt sem kihozni ennyiből, akkor rendelj!
"Ma beugrottam a Tescóba a holnapi kajáért, csak fél kiló darált húsra otthagytam 1380 Ft-ot."
Kezdjük ott, hogy aki a spórolás művésze, az nem a 1400 forintért vesz fél kiló húst a Tescoban, hanem megveszi hentesnél az árstopos combot, és mindjárt csak 750 ft lesz fél kg hús, ami 1 embernek kb. 4 adag kaja, ha van mellé köret meg leves előtte.
Én simán megfőzök kettőnkre (!) 1800 forintból, nemhogy ha egyedül lennék.
Akkor legyél boldog, hogy olyan helyen laksz, ahol kapsz árstoppos combot!
Ahol mi lakunk 20 km-es körzetben NINCS árstoppos comb a hentesnél.
Illetve van, csak azt emelt árú lapockaként adják el néhány zöldfülű kezdőnek.
7-es, a Lidl-nen is mindig van comb, 1600 ft körül kilója, az mégsem 2800/kiló, mint amivel példálózól.
De a nem árstoppos lapocka is 2000 ft körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!