Az óvodai és iskolai étkeztetésben miért kapcsolódik össze ennyire szorosan a paradicsomleves és a betűtészta? Talán nincs is egyik sem a másik nélkül...
Figyelt kérdés
2023. jún. 17. 22:07
1/10 anonim válasza:
Nem akkora legenda. A paradicsomlevesbe szokas tesztat tenni, a szocializmusban nem sok izgalom volt, de letezett a betu teszta, amitol a gyerekek extazisba esve raktak ki szavakat a tanyer szelen.
2/10 anonim válasza:
Mert ez a neve. Paradicsomlevesbetűtesztaval. (holnap pont ez lesz nálunk a leves).
Ez ugyanolyan mint a bajai halászlé gyufatesztaval, vagy a húsleves cérnametelttel, vagy a húsleves csigatesztaval.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
Én egyik helyte sem voltam befizetve, menzán sem ettem soha. De a paradicsomlevest nem is tudom elképzelni mással. De ez firdítva is igaz. Betűtésztát más ételben soha nem láttam. Pedig ez nem us magyar, és most sok receptet is találok.
5/10 anonim válasza:
lehet le leszek érte húzva érte de felénk sokszor volt gyerekkoromban menzán is RIZZSEL a paradicsomleves
6/10 anonim válasza:
Nálunk is rizzsel készül a paradicsomleves, és menzán is többnyire azzal főzték.
Talán van ebben annak is szerepe, milyen a "helyi szokás".
Ettem már betűtésztával készült paradicsomlevest is, és most ennek a kérdésnek a kapcsán gondolkoztam el azon, hogy tulajdonképpen az illik hozzá, ha már tésztával tálalják.
8/10 anonim válasza:
Remek cuculista találmány volt a Trizs. Nem tisztelt rizs, hanem tésztarizs. Na, olyan is előfordult paradicsomlevesben (is), de főleg köret volt.
9/10 anonim válasza:
Nagyon igaz! 🤣😂🤣😂 A karajba még egyet sem láttam, se a húsos pörkötben!
10/10 anonim válasza:
A betűk az iskolába valók, azért kapcsolódik össze.
Többnyire kiskagylóval szoktam főzni, de az iskolai emlékek miatt néha betűtésztával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!