Mennyinek kell lenni egy felnőtt éttermi adagnak?
Szerintem nem kevés, 100 g rántott csirke legalább 150 nyers húst jelent, 200 g rizs meg szintén böven elég.
Az éttermi adagok nem arra vannak, hogy pukkadásig tömd vele magad, hanem normális ember módjára csak ne legyél éhes utána.
Az ár nem csak az alapanyagokból következik, hanem rengeteg egyéb költség is jön rá, legalább két-háromszor annyi, mint amibe a hús meg a rizs önmagában kerülne.
Ha ez neked drága, rendelj máshonnnan, vagy készítsd el otthon - ez max. fél óra mindennel együtt.
Hatósági áras csirkemell 1 kg 1600. (kb 7 db 15 dekás szelet, 1 szelet tehát 228 Ft).
Rizs 1 kg 500 Ft. 15 dekás adag 75 Ft.
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, fűszerek 200 Ft (ebből 100 a tojás).
Tehát egy adag alapanyaga kb 500 Ft. Ehhez képest értem én, hogy valamiből egy étteremnek is élnie kell, de a 3000 Ft körüli árat azért túlzónak érzem ezért az ételért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!