Ezzel feljelenthetem a pizzériát?
Egy kiszállítós pizzériáról van szó.
Tudom h közvetlen a wc mellett van a zöldséges hűtő ( bemegyek hűtők, balra harmónika ajtó wc)
Pizzában már találtak csótányt.
Más gond is van vele,de főként a tárolás érdekel ezzel tudnak-e kezdeni valamit vagy ezt így engedték meg neki?
Állategészségügynél hivatalosan panaszt nyújthatsz be ezt bejelentésre ki fogják vizsgálni
Tehát helyszíni ellenőrzést tartanak.
Az, amit leírtál, szimpla képzelgés, rendszer szinten teljesen irreleváns , hogy ennek van e jelentősége, vagy nincs.
Ez olyan ember tudja eldönteni (nébih) aki ért a szakmai részéhez, fel tudja mérni a kockázatot, esetleg tárgyi bizonyítékokkal (minta vétel) alátámasztani a hibákat, nem pedig csak fantáziából kitalál valamit.
Wc-nek minden helyen kell lenni, a pizzériában dolgozók se bőrön keresztül párologtatják ki a végtermékeiket.
Vagy gondoltad, élőszövet a fém vázon, minden dolgozó?
WC-ben voltál? Milyen higiénés körülmények vannak?
Az, hogy a harmóniaajtótól hány centire van a hűtő, élelmiszerbiztonsági szempontból mit befolyásol? Max annyit, hogy egy dilettáns szerint csúnyán néz ki.
Csótány meg idővel elég sok helyen megjelenik, nem véletlen, hogy vl. egységben, kötelező az idő közi rovar, és kártevő irtás. Ha nem lenne általános jelenség, nem létezne ez a szabály.
De mivel rendszer szinten több lépcsőben túlbiztosított termelő folyamat, ezért önmagában az, hogy találtak már csótányt, szintén nem jelent többet annál, mint hogy ezen egy dilettáns, jókat tud háborogni.
Szintén szakember tudja felmérni a fertőzöttséget, és ez alapján dönteni a teendőkről, és egyéb következményektől.
Ez alapján tehát nem "fel"jelentheted a pizzériát, feljelentést hatósági személy tehet, a nébih részéről.
Te, laikusként, max. bejelentést tehetsz, és majd olyan ember, aki ért hozzá, megnézi, van e bármiféle probléma.
"a wc mellett van a zöldséges hűtő'
LOL! :D
Felülettisztítás megoldott? Megfelelő hozzá a megszakítás nélküli felület, és a használt takarítószerek? Naplózva van a takarítás? Ellenőrizve van?
Mintavétel, kitenyésztés volt?
A hűtő milyen zöldséges hűtő? Tisztítatlan földes áru, amin több mocsok van, még kintről, mint az étterem bármely belső részén? Vagy a termelő helyiségen belüli kézi hűtő, tisztított zöldségekkel?
Ha a konyhán kívül lenne, egy pottyantós kerti budi, jobb lenne?
A megtett távolság alatt tisztul meg a szakács keze?
Egy személyzeti wc-ben olyan -hatóság által elfogadott- kombinált hatású kézmosók használata kötelező, ami baktériumok, vírusok, és gombák ellen is fertőtlenít.
Az, hogy dolga végeztével egy dolgozó 3 lépést tesz meg egy hűtőig, vagy 30-at, semmit nem jelent.
Látom, jött is a lepontozás a 4-es válaszra, pedig csak kérdéseket tettem fel!
Olyanokat, amit a nébih is vizsgálni fog, és ami alapján döntést fog hozni.
Persze lepontozni egyszerűbb, mint érteni hozzá... :)
Nem azzal van a baj h van wc...személyzeti igen és csak az van.
A zöldségek tisztított tehát onnan veszi ki a paradicsomot a gyrosba pl...
Wc mrg tisztaság ha a fekete padló az tisztaság akkor az van...
Elhiszem h egyesek igénytelenek és nem êrdekli őket milyen körülmények közt van az alapanyag... De gondolom akkor itt sokan a csótányos pizzát szívesen megeszitek örülve magatoknak h ingyen extra feltét nem?
Szintén nem azzal van a baj h előjönnek a bogarak, rágcsálók.hanem h a kajában vannak... Látható helyen amit nekik észre KÉNE venni
Egyrészt ezek az információk eddig nem hangzottak el, másrészt erre is pont ugyanaz a válasz, és pont ugyanaz a menetrend.
Tehetsz bejelentést, a hatóság pedig szakmai vizsgálatot indít.
"gondolom akkor itt sokan a csótányos pizzát szívesen megeszitek"
????
Ez pont ugyanolyan fantáziálgatás. Miből gondolod? Ki célzott erre? Mivel?
Én senkit nem védek, (3-mas vagyok) csak azt mondom, hogy egy hozzá nem értő ember 3 mondata alapján, ne ítélkezzen már senki!
Hol élünk? A középkori boszorkányperek idejében?
Megvan a dolgoknak a normális menete, megvan rá a megfelelő szakhatóság, ami vizsgálatot indíthat, és szankcionálhat.
Bárki tehet bejelentést, de a bejelentő szerepe ezzel itt véget ért.
A szakvélemény, meg az ítélethozatal, nem az önkéntes megmondóemberek dolga.
Lehet véleményt alkotni, lehet pizzériát váltani, ha nem tetszik, de ne ítélkezzen már nyilvánosan egy olyan ember, akinek nem ez a szakmája.
Ne adj isten, kiderül melyik pizzériáról van szó, és semmit nem talál a hatóság, a jó hírnévhez való jog megsértéséért , simán beperelhető a bejelentő, ha nyilvánosan, tényként terjeszti az egyéni véleményét.
Ezzel az erővel, bármilyen konkurencia lejárathatná, meg bezárathatná a versenytársait.
Pl. "Pizzában már találtak csótányt."
Fénykép, bizonyíték, tények?!
Vagy attól hallottad, aki látta, mikor mondták?
8-as, na ez a másik, pl. elbocsátanak egy dolgozót, mert mondjuk lopott, vagy részeg volt, és bosszúból elindít egy ilyen lejárató hadjáratot, nébih, nav, munkaügy, stb stb...
Sok ilyen van.
Bemondásra nem lehet ítélkezni. A szemle, jegyzőkönyvezés, ítélkezés, a hatóság dolga. Hangsúlyozom, senkit nem védek, mert a tróger helyek megérdemlik, hogy halálra büntessék őket, de a véleményezés, meg a tényeken alapuló ítélkezés között különbséget kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!