Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Nem bunkóság egy etteremben...

Nem bunkóság egy etteremben tobb helyen is feltüntetni, hogy tilos a máshol vásárolt ételek italok fogyasztása?

Figyelt kérdés
2023. márc. 31. 09:01
1 2 3
 21/25 NTBS ***** válasza:
100%
Semmi bunkóság nincs benne.
2023. márc. 31. 15:55
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
én egyszer láttam egy meglepő ellenpéldát, egy kínai "étteremben" volt kiírva hogy saját üdítőnek 50ft-ért lehet venni poharat. pedig volt italos hűtőjük is. gondolták talán többen ülnek be ha csak a kajáért kell fizetni, inni meg ihatnak bármi sajátot 50ft-ért
2023. márc. 31. 17:07
 23/25 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem nem bunkóság, viszont! gluténérzékenyként bizony van, hogy megkérdezem a személyzetet, ugyan, nem ehetném-e meg a saját magammal vitt ételt.

Miért? Mert a legtöbb étteremben még a salátát sem ehetem meg, mert tuti szennyezett, de nem várhatom el, hogy a család-barátok mind hozzám alkalmazkodjanak.

Vagy akkor ülök és iszom a boromat és ennyi, ami meg másnak kellemetlen. Egyik sem jó, amúgy.

2023. márc. 31. 17:31
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát abból a szempontból nem bunkóság, hogy inkább a bunkóságra adott reakció ez, és szomorú, hogy ki kell írni.

Másrészt viszont hogy ha ez nem egy gyorsétterem, hanem egy vagy kifejezetten elegáns, vagy pedig egy teljesen átlagos étterem, kisvendéglő, csárda stb., akkor szerintem nem ez a diszkrét megoldási módja a dolognak, mert való igaz, hogy az értelmes vendégek szemét bánthatja a kiírás. Hanem mondjuk a felszolgáló felszólítja a problémát okozó vendéget, hogy amit ott vett, azt fizesse ki, és távozzon. Ez a "szebb" megoldás szerintem.

2023. márc. 31. 23:16
 25/25 anonim ***** válasza:
17%
nekem még kisebb helyről is van egy életreszóló élmény... diák koromban lógtunk egyszer egy iszogatós biliárdozós helyen. kocsmaszerű volt leginkább. fogyasztott mindenki, majd hátul töltöttük el az időt, egyikünk előszedte a sulitáskából a saját alkoholmentes innivalóját azt iszogatta. meglátta a felszolgálólány, hatalmas hűhával ment hátra, majd vonult ki a főnök kíséretében hogy ez mi már és mégis hogy képzeljük, és csak azért nem dobnak most ki minket mert tőlük is fogyasztottunk. azóta becsődölt a hely
2023. márc. 31. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!