Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért csinálják pár helyen a...

Miért csinálják pár helyen a sóska főzeléket édesre?

Figyelt kérdés
Göcsejben nőttem fel és mióta Pesten élek sok helyen találkoztam vele. Furcsának gondolom, mintha nem lenne természetes íze a főzeléknek.
2023. márc. 26. 14:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
96%

9: A cukortól nem lesz azonnal édes egy alapvetően dominánsan savanyú alapanyag. Ha csak a savassága van ellensúlyozva, nem jellemezzük úgy, hogy édes!! Úgy jellemezzük, hogy pl. pikánsan savanyú, nem pedig bántóan.

Tehát ha édeset evett, az TÚL cukros volt!


" De gondolom ez is olyan mint a paradicsomos káposzta, ki hogy szereti."


Ez attól függ, hogy hol volt az a "sok hely", ahol ezzel találkoztál!

Barátok, ismerősök, akik maguknak főzték? Ott, magyarázható ezzel.

Vagy étteremben, menzán, stb? Mert ott az egyéni ízlés nem igazán játszik, és bármiféle szélsőség felé eltolni egy átlagos klasszikus ízt, az hiba.

2023. márc. 26. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:
Hát például legutoljára interfoodtól ettem ott édes volt, de találkoztam már kifőzdében is vele. Persze nem mindenhol ilyen csak pár helyen.
2023. márc. 26. 20:17
 13/13 anonim ***** válasza:
A sóska csak sok tojással jó, Tojásoska!
2023. ápr. 2. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!