Milyen helyeken illik borravalót adni?
Ahol meg vagy elégedve a kiszolgálással.
Jó helyeken pedig benne van az árban a szervízdíj.
"csak egyedül a gyorséttermekre nem vonatkozik"
??? Kivétel nélkül adok a gyorséttermekben is.
Ott, ahol van kiszolgálás, és nem csak a pulton át adják ki az ételt, italt, mint egy büfében.
És persze a végösszegben nincs benne a szervízdíj.
"Kivétel nélkül adok a gyorséttermekben is."
Felesleges, nem tarthatják meg.
Nekünk legalábbis mindenhol ezt mondták
"Felesleges, nem tarthatják meg."
A szabad, meg a lehet között baromi nagy különbség van.
Úgyhogy maximum azért fölösleges, mert életképtelen béna.
Ha egy ügyes pénztárosnak a kezébe kerül a pénz, az isten se tud olyan rendszert kitalálni, hogy az nyomon követhető legyen.
Pl. legutóbbi eset:
Nem a filléres borravalóból, hanem a be nem ütött fogyasztásokból (! már eleve hogy csinálták ez meg! :))
annyi pénzt fölöztek le a pénztárosok, hogy úgy buktak le, hogy a kamerán annyi látszódott, hogy ott rugdostak a földön egy 10.000-est, mert nem vették észre.
A pénztáros kislány kötényének a zsebéből buggyant ki, mert már nem fért bele! :D)))))
"Ha egy ügyes pénztárosnak a kezébe kerül a pénz, az isten se tud olyan rendszert kitalálni, hogy az nyomon követhető legyen."
. És ezt egyetlen példából vezeted le? Életképtelen az, aki nem akarja megszegni, a munkaköri leírásokat, főleg egy nagyobb nevű étteremláncnál, ahol minden be van kamerázva?
Gondolom, Te is az a fajta vagy, aki meglát egy pénztárcát a földön, kiveszi a pénzt belőle, és jót röhögsz, mert "így jártál, hülyegyerek".
Meg egyébként, most ezért fizessen az ember készpénzzel, hogy jótékonykodhasson?
Általában a multis láncoknál nem tarthatják meg, az, hogy mennyire gyors, igazából kb mindegy. Csomó hamburgeres meg pizzázó családi vállalkozás, egy maréknyi emberrel.
Én ott szoktam adni, ahol látom hogy helyben készült/kézműves az étel vagy ital, tényleg benne van a munka.
Sokat vendéglátóztam fiatalabb koromban, szóval úgy vagyok vele, hogy kölcsön kenyér visszajár, megérdemlik.
"Ha egy ügyes pénztárosnak a kezébe kerül a pénz, az isten se tud olyan rendszert kitalálni, hogy az nyomon követhető legyen."
Drága barátom, ez már nem a 70es évek, kb 8 biztonsági kamera van az ember arcába tolva, a kassza elektronikus, és a legtöbben kártyával fizetnek.
Kelted itt a hisztériát tök feleslegesen.
". És ezt egyetlen példából vezeted le?"
Nem kisfiam, 35 év tapasztalata mondatja velem, amit több tucat példával tudok alátámasztani! A seggébe is dughatsz análszondát mindenkinek, aki lát is, nem csak néz ki a fejéből bután, az mindig meg fogja találni az okosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!