Miért elvárás szakácsként sok helyen a "csapatmunkára való képesség és készség" illetve/vagy "kitünő kommunikációs készség" ?
Hagyjuk már a süket dumát. Ha a kiváló kommunikációs készség a szakács szakma oly fontos kritériuma, akkor mégis, milyen kritériumoknak kell megfelelni egy óvónőnek, tanárnak, jogásznak, színésznek, akármilyen kereskedőnek, pincérek, bolti eladónak, fodrásznak, bármilyen vállalkozónak, vagy egy HR-esnek? Persze, mindenkinek kitűnő kommunikációs készségének kell lennie, de gondolkozzunk már, lássuk már a különböző szinteket. Ha tetszik, ha nem, a szakácsoknak nincs szükségük magas szintű kommunikációs készségre ahhoz, hogy - önállóan vagy csapatban - magas szinten el tudják végezni a munkájukat. Aki látott már működő konyhát - főleg, aki nem is egyet - az ezt pontosan tudja, hiszen tapasztalta, hogy nem beszélgetés, nem magas röptű irodalmi értekezés, nem filozofálgatás, se nem a másik meggyőzése zajlik a konyhán, hanem egyszerű, néhány szavas, nagyon hatékony kommunikációval dolgoznak össze a szakácsok.
Tessék egész nyugodtan lepontozni, de ez akkor is így van. Világszerte.
15 te szerintem meg vagy keveredve.
Nem magasröptű filozofálásról beszélnek hanem kommunikációról.
Amit le is írtál:hatékony, néhány szavas társalgással megoldja a dolgot.
Nem szájbarágva 500 többszörösen összetett mondattal magyarázza el a dolgokat.
Nálam ezt jelentené a jó kommunikációs készség :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!