Mi kell ahhoz, hogy valaki megtanuljon IGAZÁN jól főzni?
Nem csak olyan átlagosan, hogy "persze, össze tudok dobni sok mindent, egész jó pörköltet, hagymás májat, .... csinálok", hanem olyan felejthetetlenül jól.
Pl van egy nagymamám, vele (nagycsaládi ügy miatt) nem beszélek már. De mikor ott voltam nála, felejthetetlen élményeket szereztem a kajával kapcsolatban. Nem elég, hogy a tradicionális magyar ételeket (töltöttkáposzta, húsleves) fenomenálisan csinálta, de még egy kb 300 forintot érő kukoricakását (kukoricadara, tej, víz, cukor) is olyan állagúra és ízűre csinált, hogy ha egy hétig azt kellett volna ennem sem panaszkodtam volna. Pedig ő nem tanulta sehol, egyszerű parasztasszony.
Mondhatni hogy a tapsztalat, de az sem feltétlenül. Másik mamám is jól főz, de értitek, nem az a "WOW" élmény.
Én most kezdtem a dolgokat, és érdekel, hogy tudnék nap mint nap magamnak és a körülöttem lévőknek olyan élményt adni sütés-főzéssel, mint az először említett mamám. Illetve fontos lenne még a diétám miatt is, hogy az ételek zamatát ne a cukor vagy a feldolgozott, ízfokozó és szintén cukordús fűszerkeverékek adják.
Hogy lehet ezt önművelő módon ilyen magas szintre fejleszteni, ha 3 naponta főzök (szóval gyakran)? Csak tapasztalat? Vagy mi kell hozzá? (Egyenlőre úgy gondolom) nem szeretnék szakács lenni, de boldogabb lenne az életem ha ezt a skillt magasra fejleszteném.
Hogyan?
Érzék kell hozzá, mint mindenhez. Ez is egy adottság, ahogy a jó rajzkészség, vagy a jó hallás.
Szeretni kell főzni és szeretni kell enni és kell egy csapat lelkes publikum, aki dicsér, mert az hatalmas inspiráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!