Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogy lehet hogy vannak még...

Hogy lehet hogy vannak még olyan vendéglátó helyek amik nem zártak be?

Figyelt kérdés

Mindenütt azt olvasni hogy nagyon sok konyha, étterem, vendéglátással foglalkozó hely bezárta kapuit.

A jelenlegi energiaárak mellett mégis hogy lehet hogy vannak akik nyitva tudtak maradni?


Nem kötözködni akarok, inkább érdeklődni, mert egyszerűen nem fér a fejembe hogy tudják kigazdálkodni hogy legalább nullára kiköjjenek.


2023. jan. 15. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Okosan, meg szorgalmasan.

Én saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy olyan hely zárt be, ahol totál idióták voltak az üzletvezetéshez, a vendéglátáshoz, emellett a főnökség népes családja, mind csak a markát tartotta.


Békeidőben ez nem annyira feltűnő, mert még ezzel együtt is van bevétel.

De ha jön egy ilyen időszak, pillanatokon belül megmutatkoznak a hibák!

Mikor nem megy a matek, nem megy a munka szervezés, a hatékonnyá tétel, csak az ész nélküli ámokfutás, mikor a termelő réteget kezdik leépíteni, a bérköltség faragása miatt, de az eltartott paraziták száma ugyanannyi marad, annak nagyon hamar záróra a vége.


Azon felül kőkemény viszonyok vannak, sok helyen. 250, vagy még több óra munka havonta, a tulaj is ott segít, dolgozik, amit tud, pénz visszaforgatás nulla, járulékot itt-ott fizet, a "világos szűrke" foglalkoztatásból átmegy "sötét szürkébe" , ugyanez vonatkozik akár a hatósági rendszerek megkerülésére

(pl. negyed annyiért vesz tisztítószereket, mint amennyibe a nébih által elfogadott kerül) vagy akár az adózásra.

Mindent IS bevállalnak, akiknek van tőkéje, próbál előre menekülni, több lábon állni. Elkezdenek kiszállítani, vagy menüztetni, ha meg tudnak csípni stabilan egy értékeltehő létszámot, akcióznak, stb..

Pl. most is az egyik étterem soha nem csinált ilyen fennállása óta, most kitalálták ünnepekre, előrendelésbe, elvitelre, csinálnak halászlevet, meg töltött káposztát.

Ezek macerás kaják, sokan nem szívesen tökölnek vele otthon.

5-6 száz adagokat adtak el, volt olyan, hogy a szakácsok napokon keresztül ilyen 5-6 órákat aludtak, a többit végig melózták.

2023. jan. 15. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

...Meg a másik, olyan környéket is tudok, ahol egymás mellett volt néhány étterem, 2-3 bezárt, 2 biztos, a 3. nem tudom, ott vannak kiadó szobák, amiatt megy, de a konyha rész nem nagyon.

Na mindegy is, a lényeg, hogy a vendégkör összességében ugyan megcsappant, mert a vendégeket is érinti a válság, viszont a megmaradt vendégek, a megmaradt éttermekbe koncentrálódnak. Szóval a fennmaradóknak kevesebb a konkurenciája.

2023. jan. 15. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Környékünkön egy se zárt be. En mondjuk eddig se értettem, hogy mehet mindegyik. Egy vendéglátós ismerősöm azt mesélte, hogy még többen is vannak. A covid utan, mintha mindenki hirtelen költekezni akarna.
2023. jan. 15. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

Árat emeltek. Van, ahol 1,5x vagy 2x annyiba kerül ugyanaz az étel/ital

Van, ahol nem fűtenek. Oda mondjuk többet nem megyek.

2023. jan. 15. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Decemberben két étteremben dolgoztam 1-1 napot. Mindkettőben "teltház" volt, vendéget csak foglalással fogadtak. Szóval, nyilván azért tartanak nyitva, mert van rá igény.
2023. jan. 15. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!