Kávézókban miért nem terjedt el az, hogy a vendég választhat, hogy milyen fajta kávéból és milyen pörköléssel kívánja az adott kávéitalát elfogyasztani?
Nagyobb márkáknál külön kávéfajtákra (espresso, capuccino) specializált kávék is kaphatóak.
Van hogy egy márkához tartozik 5-10 féle kávékeverék is.
A 4. válasz a költségek miatt inkább kamuválasznak gondolom, mert a kávészerető emberek megfizetnék ezt, ha ezen múlna.
Azért az nem teljesen igaz, hogy nem terjedt el, még a puccos fast-láncokból is tudnék olyat mondani, ahol választhatsz többféle kávéból.
Inkább azt mondanám, hogy nálunk nincs ekkora kultúrája a kávézásnak, mikor először tőlem ilyet kérdezett egy barista, pislogtam, mint hal a szatyorban, hogy hát azt adja, amelyiket szokta, amelyikből finom.
Az átlagember nem ért ilyen szinten a kávékhoz, minden szempontból egyszerűbb, ha a barista "jobban tudja", hogy a cappucinohoz melyik kávé illik - kevesebb a nemilyetakartam panasz.
Van olyan, ahol lehet választani.
A többséget viszont ez az egész annyira nem érdekli. Ez nem igénytelenség.
1. elnézést semmilyen korszellemű hangulatot nem akartam sugározni vele.
Egyébként nekem ez olyan mintha egy borozóban lenne vörös és fehérbor - oszt' jónapot! Úgysem értenek ezek annyira hozzá, fura francia nevek: merlot, burgundi, cabernet minek az?
Tényleg drágább lenne, mert egy-egy fajtát nem sokan kérnének, mire elfogy egy kisbb csomaggal (ami drágább, mint a nagy kiszerelés), addigra a vége megöregszik, nem használható.
Másrészt MO-on a legtöbb embernek az a lényeg, hogy "jó erös" - azaz savanyú-keserüre fözött, de egyébként íztelen lé legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!