Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért ítélik el a fine diningot?

Miért ítélik el a fine diningot?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy a magyarok többsége (tisztelet a kivételnek), mikor meg lát egy fine dining ételt vagy egy michelin csillagos éttermet, akkor egy folytában azzal jön hogy: Ezt el kell mosogatni, ezek a séfek nem tudnak főzni, divatszakácsok, ez nem kaja, stb..
2022. nov. 26. 00:08
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
84%

Nincs nalunk kulturaja, hat valljuk be, az atlagfizetesbe nem fer az bele, hogy egy este alatt eleszunk/ iszunk 70-100 ezret es meg esetleg ehesek is maradunk :D

De amugy ezt a felesleges fikazast eleg prolinak tartom. Azt en se ertem, miert ne lehetne emellett mondjuk szo nelkul elmenni...en se eszek igy, mert csoro vagyok, de ennyi. Amugy kiprobalnam szivesen.

2022. nov. 26. 00:39
 2/33 Isti22 ***** válasza:
87%

Nem értik, hogy más műfaj. Nekik az kell, hogy jól lakjanak egy viszonylag ízletes menütől, a fine dining pedig alapvetően nem ilyen (bár szerintem senki se éhes, miután végigevett egy degusztációs menüt).

Nincs ezzel baj, ez nem egy magasabbrendű műfaj, csak más a cél, más a funkció, és persze, hogy csalódnak benne, hiszen mást keresnek benne. Mintha az alapján akarnának megítélni egy horrorfilmet, hogy mennyit lehet nevetni rajta.

2022. nov. 26. 00:43
 3/33 anonim ***** válasza:
57%
Mert az tényleg nem kaja. Nem érzek rá késztetést, hogy csak azért egyek, hogy most fú de jól be fine diningolok... Ha eszek, akkor jól akarok lakni. Aki meg ilyeneket csinál az szerintem sznob. Csak meg akarja mutatni, hogy mennyi pénze van, ezért elherdálja.
2022. nov. 26. 00:46
 4/33 anonim ***** válasza:
70%
Valahogy ez nálam sem a kaja kategória, inkább csak a flancolás. Persze menjen aki akar, meg ha annyi feles pénzem lenne egyszer maximum lehet, hogy kipróbálnám, de még ha ünnepeltem is valamit inkább akkor már egy menőbb sushi étteremre esett a választásom. Inkább másra költeném a pénzem, mint apró pacákra a tányéron, meg amúgy sem vagyok az a facere / instára fotókat feltöltögető karakter.
2022. nov. 26. 02:41
 5/33 anonim ***** válasza:
32%
Azért mert azt gondolják róla mint #4., holott rohadtul nem erről szól…
2022. nov. 26. 05:36
 6/33 anonim ***** válasza:
18%
Mert ahhoz vagyunk szokva, hogy az összemaszatolt tányért a mosogatóba tegyük, ne az asztalra.
2022. nov. 26. 06:35
 7/33 anonim ***** válasza:
6%
Mert büdös lábú prolik.
2022. nov. 26. 06:41
 8/33 anonim ***** válasza:
80%
én is enni megyek ha megyek étterembe . és nem csak magyarok többsėge nem kedveli fine diningot .
2022. nov. 26. 07:26
 9/33 anonim ***** válasza:
73%
Valahogy hétköznapi emberek körében is ismertté vált a fine dining, de néhányan félreértik, összetévesztik a mindennapi étkezéssel. Pedig ez művészet, olyan, mint amikor az ember néha elmegy egy kiállításra, festményeket nézni, de nem fogja lecserélni az Ikeás faliképeket Monet festményekre.
2022. nov. 26. 07:48
 10/33 anonim ***** válasza:
43%
Ha már eszek, és kiadok rá egy valag pénzt, akkor szeretnék jóllakni, vagy legalább úgy távozni, hogy nem kell hazafelé beugranom egy gyros tálért. Ha meg művészetre vágyok, leülök a Hi-Fi elé, felteszem a fejhallgatót, és meghallgatok egy Puccini művet, meg csinálok egy török reggelit.
2022. nov. 26. 08:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!