Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A kifőzdék, vendéglátóhelyek,...

A kifőzdék, vendéglátóhelyek, a teljesen jó ételeket amiket nem tudtak eladni, azt miért dobják ki veszélyes hulladékként inkább, minthogy odaadnák a szegényeknek?

Figyelt kérdés
2022. nov. 17. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A bürokraták szabályai miatt. Ilyenért simán bezárnának egy helyet. Nem a '80-as években élünk, mára mindent hülyebiztosra kell csinálni.

Egyébként van most valami ilyesmi kezdeményezés, nem tudom milyen formában, de biztos, hogy annyi adminisztrációval jár, hogy külön embert kéne hozzá alkalmazni, biztos nem annyi, hogy odaadom, aztán le van tudva.

Egy ilyenért a létező összes hatóság, a navtól kezdve az állategészségügyön keresztül a nébihig, mindenki eljárást indítana az étterem ellen.

Úgyhogy ez egy demagóg fantázia amit elképzelsz, a világ nagyon nem így működik.

2022. nov. 17. 20:00
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk mert az étterem nem szeretetszolgálat? Azért, mert ha inkább leárazza, vagy ha úgysem megy el, akkor átdolgozza. Pl. darált húsból lehet csinálni rakott karfiolt, bolognai spagettit, mehet hortobágyi húsos palacsintába.

Ha már sehogy nem megy el, akkor is előbb dobja szét mondjuk például a pincérek között, minsem, hogy kidobásra kerüljön.

Kidobni a mai világban nagyon kevés hely engedheti meg magának, hogy csak úgy kidobáljon valamit... és szerintem még ők sem vernék ezt látványosan nagy dobra, mert manapság már nem menő... annál inkább a #zerowaste

2022. nov. 17. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A kifőzdék és úgy általában a vendéglátóhelyek eléggé képben vannak hogy az adott kaják mennyire kelendőek, keresettek, milyen forgalom várható, stb.

Szóval ezt ne úgy képzeld el, hogy minden nap ilyen nagy fazekakban dobálják ki a főtt ételt.

Például én dolgoztam olyan helyen, ahol ha maradék volt, ment a malacoknak (volt a hotelnek istállója), bizonyos időközönként ezek a malacok is a konyhára kerültek, stb.stb. Tehát kidobva nem volt étel, csak "megforgatták".

De ezek a mezei kifőzdék inkább "alulfőznek", mintsem hogy rajtuk maradjon, mert az azért pénz nekik is.

2022. nov. 17. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az is igaz amit elöttem irtak, de van egy másik oldala is. Marad 3 adag pörkölt hétfön. Hogyan kerül el egy hajléktalanhoz? Te hajlando vagy végiglátogatni az éttermeket a maradékért és elviszed a hajléktalanoknak? Pontosabban legalább néhány hajléktalan ellátását felelösséggel elvállalod? Mert az nem megy, hogy ma adsz enni nekik holnap meg csak várjanak rád? (Egyébként ilyen probálkozások vannak, de elég sok a nehézsége.)
2022. nov. 17. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:
47%
Inkább eladják munch-on.
2022. nov. 18. 09:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
csatlakozva #1-hez: mert a rendeleteket hozó milliomosok képtelenek megengedően és észszerűen szabályozni, számukra a rendeleteknek az aktuális hatalmat kell sugározni.
2022. nov. 18. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!