Miert vezettek be a Kepernyon valo rendelest a gyorsettermek?
Biztos mindannyian ismeritek a Mekibol, Burger King, sorolhatnam... ezt a kepernyos rendszeres rendelest, fizetest.
Rettenetes szerintem.
Sokkal többet varok azota ha neha napjan betevedek egy ilyen helyre...
Mi ertelme az egesznek?!
Én sokkal jobban szeretem mint az élő pénztáros rendelés leadást. Nincs félreértés, félrehallás,értetlenkedés, kedvemre módosíthatom az összetevőket. És a rendelésre sem kell többet várnom mint amikor más mögött álltam sorba a pénztárnál.
Ami engem felbosszant az a nem rég bevezetett 80 Ft-os "elviteli díj". Mi indokolja?!
Olcsóbb és gyorsabb is.
Én szeretem, sokkal jobb magamnak elintézni mint egy unott gyorséttermi dolgozóval tárgyalni.
Az elviteli díjjal sem értem mi bajuk az emberkenek. A zacskó kerül pénzbe. Vigyél saját zacskót amibe rakhatod, ne kérd elvitelre, és nem számolnak fel érte pénzt. De már a Sparban is pl fizetni kell a zacskóért. Nagyon helyes.
"Az elviteli díjjal sem értem mi bajuk az emberkenek. A zacskó kerül pénzbe. Vigyél saját zacskót amibe rakhatod..."
Ezzel csak a gond, hogy SPAR-ban ( meg Auchanban, TESCO-ban, stb.) a műanyag zacskókért kérnek pénzt, amire a kormány kötelezi őket, környezetvédelmi díj formájában. De a papír pékárus zacskók ingyenesek. Ahogy ingyen csomagolják be az elvitelre kért termékeket a cukrászdákba, a hentesnél, a pizás dobozért sem kérnek pénzt, a gyrosos, hamburgeres, lángosos is ingyen csomagolja, és még lehetne folytatni a sort.
Ráadásul az érv azért sem áll meg, mert ha helyben fogyasztod, akkor is kb. ugyanannyi papírt adnak mellé, csak nem zacskó formájában, hanem a tálcákba rakott papír alátétként. És ha ott fogyasztod, még el is kell mosogatniuk a tálcát, tisztán kell tartani az asztalt, a széket, el kell takarítaniuk és szállíttatniuk az ott maradt hulladékot - ezek mind plusz költségek az elvitelhez képest.
De a meki/burger is becsomagolja ingyen. Ingyen rakja rá a papírt a szendvicsekre, és nem a markodba adja a sültkrumplit. Azért kér pénzt, ha te zacskóba kéred még pluszban a becsomagolt termékeket. A zacskót a cukrászdában, pizzázóban sem adják ingyen. A papírzacskót sem.
Az szimplán nem igaz, hogy kb ugyanannyi papír mint azok a kis alátétek. Az egy vékony kis papír, nem kell ragasztani, nem olyan súlya van. Plusz 99%-ban menüt esznek az emberek, vagyis nem csak a zacsit, hanem a pohártartót is jelenti az elvitel, ami megint rengeteg papír. Az ottani a tálcákat nagyon mosogatni nem szokták, egyben bedobják a gépbe, ami épp csak minimális vízzel elöblíti.
Gyorsabb, legalábbis én eddig mindig gyorsabban végeztem ilyen helyeken, mert nem kellett kivárnom a sort a pultig. A képernyőnél alig szoktak állni. (Kb mint az önkiszolgáló kassza a boltokban)
+ így nem tukmálják a dolgozók a nagy menüt, desszertet, anyámkínját :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!