Az mitől függ, hogy hol alakítják át a Mekit új rendszerűvé és hol nem?
Pl Veszprémben és Siófokon is Székesfehérvár előtt már modern, érintőképernyősen rendelős üzlet volt már. Viszont Budapesten a Boráros téri McDonald's-ban még hagyományosan oda kell menni a kasszához.
Nem mintha bánnám bármelyiket is, de kíváncsi vagyok: ennek a forgalomhoz van köze? vagy vannak olyan éttermek, ahol egyszerűen nincs hely a modernizálásra?
Ez engem is érdekelne, de itt most üzleti titokról beszélünk. Amit vagy közzétesz a mecki vagy nem.
A mecki franchise rendszerben működik, tehát minden egyes meckinek van egy tulajdonosa (vagy egynek van több), amelyek "függetlenek" a meckitől. A tulajdonos fizet azért, hogy mecki lehessen, ezért kap arculatot, jogot hogy használja a nevet, szerződéseket, beszállítókat stb.
Egy ilyen áttállás, szerintem magas költség, a folyamatot át kell alakítani, új/más gépek kellenek, oktatni kell az embereket. Gyanítom, hogy ezért a tulajnak plusz pénzt kellene fizetnie, hiszen egy kipróbált szolgáltatást venne meg, amit a mecki fejlesztett ki. És az átalakítással kapcsolatos bevételkiesés sem mindegy. Plusz szerintem olyan sok embert nem spórol meg, mert a kaját ki kell vinni, 1 pénztár ugye marad, és at kell adni a kaját stb.
De lehet idővel mindenhol bevezetik. Ezeket, vagy felállítanak néhányat. Feltételezem ez a jövő, már jobban értik az emberek az érintőképernyőt, mint a másikat.
Jah a Boráros téri mecki egyébként nagyon kicsi, igaz el lehetne helyezni néhányat, de azért kell ezeknek hely.
Ha bezárnak a magas energiaárak miatt egy időre, akkor lehet több mecki átáll erre.
Ami engem meglep az a nyugati mecki. Hatalmas, van hely bőven, forgalma mint a szemét. És a nyugati felújítása miatt amúgyis be volt zárva majdnem 2 hónapig. + a covid miatti korlátozások. Rejtély, hogy akkor miért nem lépték meg.
Ami azt illeti dolgoztam már Mekiben, mindkét fajtában egy kicsit.
Mikor ilyen érintősen rendelsz, ha ott fogyasztod el az étteremben a kaját, akkor elveszel egy számlapkát. Ez lesz a rendelésednek a száma. Ebben van egy jeladó, ami jelzi, melyik szektorban vagy. A mekis dolgozó ránéz egy képernyőre, látja, hogy kb hol vagy, majd megkeres a rendeléseddel. Tálcát nem kell elvinned, azon fogod kapni a kaját úgy alapból.
és ha elvitelre kérem? nézem googlen mapsen képeket, akkor gondolom az a lapka ami kis fekete aljú hajlított táblácska a gép oldalánál
Igen, arra a táblácskára gondoltam.
Azt hiszem (tudni nem tudom, de ex-dolgozói szemszögből így látnám logikusnak), hogy el kell venned akkor is a táblát, mert ahhoz kötik a rendelésed számát és megvárod a rendelést valamelyik asztalnál a Mekiben vagy a pult körül maradsz.
Ugyanakkor, ha bizonytalan vagy, ebben az új rendszerű Mekiben szokott lenni olyan dolgozó, akinek a fő feladata a vendégek segítése a kinti rendszerrel kapcsolatban, szóval ott áll és, ha látja, hogy tanácstalan vagy odajön, hogy segítsen-e vagy, ha csak áll és látod, hogy nincs dolga, te is kérdezhetsz tőle.
Mindenesetre ezek a táblák elég sokan vannak, ezért azt gondolom, nincs belőle gond, ha elveszel egyet, max felesleges lépést teszel, de rosszat nem.
2 választásod van:
1. nem veszel el sorszámot, hanem megvárod a pultnál. A blokkra rá lesz nyomtatva a rendelésed száma. Ha kijelzi a képernyő, hogy átveheted, odamész és átveszed.
Vagy átveszel egy számot, és leülsz valahova, megvárod még kihozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!