Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az mitől függ, hogy hol...

Az mitől függ, hogy hol alakítják át a Mekit új rendszerűvé és hol nem?

Figyelt kérdés

Pl Veszprémben és Siófokon is Székesfehérvár előtt már modern, érintőképernyősen rendelős üzlet volt már. Viszont Budapesten a Boráros téri McDonald's-ban még hagyományosan oda kell menni a kasszához.

Nem mintha bánnám bármelyiket is, de kíváncsi vagyok: ennek a forgalomhoz van köze? vagy vannak olyan éttermek, ahol egyszerűen nincs hely a modernizálásra?

2022. okt. 11. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is érdekelne, de itt most üzleti titokról beszélünk. Amit vagy közzétesz a mecki vagy nem.

A mecki franchise rendszerben működik, tehát minden egyes meckinek van egy tulajdonosa (vagy egynek van több), amelyek "függetlenek" a meckitől. A tulajdonos fizet azért, hogy mecki lehessen, ezért kap arculatot, jogot hogy használja a nevet, szerződéseket, beszállítókat stb.

Egy ilyen áttállás, szerintem magas költség, a folyamatot át kell alakítani, új/más gépek kellenek, oktatni kell az embereket. Gyanítom, hogy ezért a tulajnak plusz pénzt kellene fizetnie, hiszen egy kipróbált szolgáltatást venne meg, amit a mecki fejlesztett ki. És az átalakítással kapcsolatos bevételkiesés sem mindegy. Plusz szerintem olyan sok embert nem spórol meg, mert a kaját ki kell vinni, 1 pénztár ugye marad, és at kell adni a kaját stb.

De lehet idővel mindenhol bevezetik. Ezeket, vagy felállítanak néhányat. Feltételezem ez a jövő, már jobban értik az emberek az érintőképernyőt, mint a másikat.

2022. okt. 11. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Jah a Boráros téri mecki egyébként nagyon kicsi, igaz el lehetne helyezni néhányat, de azért kell ezeknek hely.

Ha bezárnak a magas energiaárak miatt egy időre, akkor lehet több mecki átáll erre.

Ami engem meglep az a nyugati mecki. Hatalmas, van hely bőven, forgalma mint a szemét. És a nyugati felújítása miatt amúgyis be volt zárva majdnem 2 hónapig. + a covid miatti korlátozások. Rejtély, hogy akkor miért nem lépték meg.

2022. okt. 11. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Itt Salgótarjánban hótziher, hogy nem fogják. :D Az orkok azt se tudnák, hol vannak. :D Írni-olvasni kéne tudni, ne már, ez tök diszkriminatív lenne.
2022. okt. 11. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
én is ilyen keveset tudó vagyok, még sosem használtam érintőpaneleset mert nagyon ritkán jutok el Mekibe és még nem volt mikor legutóbb mentem. annyi hogy összeválogatod, kifizeted kártyával és leülsz míg asztalhoz nem hozzák? tálcát vagy ilyesmit kell vinni magamnak? vagy valami sorszámot kapok abból a gépből gondolom(?) és azt valahol figyelni, menni érte? vagy ők járkálnak ott és nézik kinek mi a száma? Nyíregy belvárosiról lenne szó
2022. okt. 11. 22:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Ami azt illeti dolgoztam már Mekiben, mindkét fajtában egy kicsit.

Mikor ilyen érintősen rendelsz, ha ott fogyasztod el az étteremben a kaját, akkor elveszel egy számlapkát. Ez lesz a rendelésednek a száma. Ebben van egy jeladó, ami jelzi, melyik szektorban vagy. A mekis dolgozó ránéz egy képernyőre, látja, hogy kb hol vagy, majd megkeres a rendeléseddel. Tálcát nem kell elvinned, azon fogod kapni a kaját úgy alapból.

2022. okt. 11. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

és ha elvitelre kérem? nézem googlen mapsen képeket, akkor gondolom az a lapka ami kis fekete aljú hajlított táblácska a gép oldalánál

[link]

2022. okt. 11. 22:37
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, arra a táblácskára gondoltam.

Azt hiszem (tudni nem tudom, de ex-dolgozói szemszögből így látnám logikusnak), hogy el kell venned akkor is a táblát, mert ahhoz kötik a rendelésed számát és megvárod a rendelést valamelyik asztalnál a Mekiben vagy a pult körül maradsz.

Ugyanakkor, ha bizonytalan vagy, ebben az új rendszerű Mekiben szokott lenni olyan dolgozó, akinek a fő feladata a vendégek segítése a kinti rendszerrel kapcsolatban, szóval ott áll és, ha látja, hogy tanácstalan vagy odajön, hogy segítsen-e vagy, ha csak áll és látod, hogy nincs dolga, te is kérdezhetsz tőle.

Mindenesetre ezek a táblák elég sokan vannak, ezért azt gondolom, nincs belőle gond, ha elveszel egyet, max felesleges lépést teszel, de rosszat nem.

2022. okt. 11. 23:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
köszönöm:)
2022. okt. 12. 00:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

2 választásod van:

1. nem veszel el sorszámot, hanem megvárod a pultnál. A blokkra rá lesz nyomtatva a rendelésed száma. Ha kijelzi a képernyő, hogy átveheted, odamész és átveszed.

Vagy átveszel egy számot, és leülsz valahova, megvárod még kihozzák.

2022. okt. 12. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!