Hogy tudnám gyorsabbá tenni a főzést egy thai konyhán?
A héten megyek egy thai konyhára dolgozni. De teljesen egyedül leszek, és efféle konyhán még nem voltam.
Ugye a thai konyha főleg street food kaja, azaz gyorsan kell csinálni. Nyílván próbálok előre dolgozni. A zöldségeket előre aprítom le, amit tudok. A szószokat is előre legyártom, ami olyan. Viszont a húsokkal kicsit bajban vagyok. Itt nincs menüzés, szóval minden annyi hús kell legyen a hűtőben, amennyit elhasználok majd. De ugye ezt előre nem lehet tudni, főleg nem így elsőre, mert nem tudom, miből mennyi fog fogyni.
Vákuumcsomagológép jó lenne erre a célra, mert akkor ki tudnám porciózni az adagokat, de az sajnos nincs nekünk.
És nem csak nyers húsokról van szó, hanem szódabikarbónával marinált húsokról. Azt neg ugye nem lehet akármeddig benne hagyni a cuccban, mert nagyon szétszedi a rostokat.
A lefagyasztásra gondoltam, de ott megint az a problémám, hogy előre nem tudom, mennyi fogy majd. Ha többet veszek ki, akkor nem lehet visszafagyasztani ugye. A hűtőben meg sokat nem bír ki.
Porciózzam ki a húst és úgy fagyasszam le? Ti mit tanácsoltok?
Köszönöm!
Nézd meg az elmúlt időszak forgalmát, a napi eladott mennyiségeket. Esetleg a számlákat miből milyen gyakran rendelnek és mennyit. Abból látod a fogyást. Olyan nincs, hogy hűtőben tárolt nyers hús másnap használhatatlan. Ha sokat veszél ki másnap kipörgeted. Street foodnál gyorsabb és könnyebb ezt megoldani.
Nekem módszerem annyi alapanyagot berendelni, hogy előkészítők, szakácsok ne tudjanak túltermelni.
Új üzletnél óvatosabban. Az elmúlt napok forgalmát nézve a várható legnagyobb forgalommal számolva készülj elő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!