Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kínai büfé brutális megdrágulása?

Kínai büfé brutális megdrágulása?

Figyelt kérdés
vidéki kisvárosban egyetlen kínai étkezde, ez az "olcsóbb" büfé jelleg nyilván úgy lövik be az áraikat ahogy szeretnék. legutóbb olyan két hónapja tértem be, akkor a közepes menü (választható köret+ 3 fajta feltét) meg volt drágítva ezerötről ezerhétre, laikusan gondoltam, hogy oké, 200 ft. emelkedéssel most egy ideig ez az árkategória marad, és nem is telt el sok idő, de ma nagy pofáraesés ért hogy mindezért már kerek kétezret kértek el. szerintetek az inflációval ennyire megdrágult az anyagbeszerzésük, vagy kevés lehet a vendég, vagy nem tudják tartani az eddigi hasznot és túl kapzsiak, vagy természetes hogy ekkora emelkedések vannak? ritkán járok ilyen helyekre igaz, de pl. a helyi gyrososoknál is megált ez 3-400 ft. drágulásoknál (eddig), de ez a hely pont arról volt ismeretes hogy jó adagot kaptál jó pénzért :(
2022. aug. 16. 19:24
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
64%

Minden aminek köze van tejtermékekhez *1,8.

Minden termék úgy gyakorlatilag *1,4.

DE biztos van még ilyen.. Volt egy chips amit régen néha vettem, mert az volt a kedvencem.

"LAY´S KEMENCÉBEN SÜTÖTT JOGHURTOS-ZÖLDFŰSZERES ÍZESÍTÉSŰ BURGONYASNACK 125 G"

Régen sem volt olcsó, mert 400 Ft körül mozgott, de most 650 Ft.

Igazából engem az lep meg, hogy bárkit meglep egy vendéglátó egységben az áremelés. A bérek kötelező jelleggel emelkedtek és nagyon sok helyen emeltek a brutális infláció miatt, az alapanyag költségek majdnem a duplájára nőttek és az egyéb dolgokról, mint a rezsi költségekről és az üzemanyagról még szó nem esett.

Ezt sajnos nem puszira adják, valamiből ki kell termelni.

Egyébként van ismerősöm ilyen téren és ő elmondta, hogy régebben több profit volt egy ételen amikor olcsóbb volt, mint jelenleg. Mert van egy lélektani határ amit nem szívesen fizetnek már ki az emberek egy pizzáért például.

2022. aug. 16. 21:46
 22/30 A kérdező kommentje:
írtam hogy nem a drágulás lep meg, hanem hogy ez már legalább 500 ft. felett van esetükben, és még tényleg nincs itt a vége sajnos. köszönök minden választ
2022. aug. 16. 21:49
 23/30 anonim ***** válasza:
89%
Csak megjegyzem finoman, hogy a kérdés a kínai éttermekről szól, nem pedig a tejről..
2022. aug. 16. 21:50
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem a tejről volt szó hanem a libsi hazugságáradatról,amivel megpróbálják azt a látszatot kelteni hogy minden 100x áron van és itt az armageddon.Aztán meg nyígnak hogy ötödszörre is elbuknak hehehehe XD
2022. aug. 16. 21:57
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Remélem tavaszra kevesebb ilyen ember lesz aki lyen agyhalott fideszes mert megfagy télen.

2022. aug. 16. 21:59
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
25# Egyetértek.
2022. aug. 16. 22:03
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a libsi hazugságáradatról sem szól a kérdés. De sebaj.
2022. aug. 16. 22:24
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

24-es

OMG...

2022. aug. 16. 23:44
 29/30 anonim válasza:
100%
Nyugi a drágulás csak nagyobb lessz
2022. aug. 17. 12:57
 30/30 A kérdező kommentje:
szerintem csökkenhetett a vásárlóerő mert 1-2 hónapja nem emeltek árat(szerencsére) és megmaradt kerek kétezernek a "közepes" adag, lehet hogy sokaknak lélektani határ
2022. nov. 25. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!