Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Budapesten 30 fős esküvőre...

Budapesten 30 fős esküvőre hány szeletes tortát rendeljek nem horror áron és honnan?

Figyelt kérdés
Számolunk azzal, hogy csomagolnánk is a vendégeknek. Polgári után vacsorára szeretnénk. Megkérdeztem a Horváth cukrászdát és ott emeletes torta 34ezer lenne, az 50 szeletes meg 64ezer. Ezen teljesen kiborultam. Ez az alapár. Ha nem esküvői tortát kérnék akkor olcsóbb lenne? Marcipán nélkülit, azt úgyse nagyon szereti senki. Jövő hét szombaton lesz.
2022. aug. 2. 20:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
44%

9-es vagyok. Hát ez úgy az ezredforduló felé, legfeljebb 1-2 évvel előtte. 2001-ben diplomáztunk, de arra már nem emlékszem, hányadik évben jártunk, amikor férjhezment a csaj. Szeged környékén volt a lagzi, mi a Dunántúlról mentünk.

Nagyon meglepődtünk ezen a tortás dolgon, de végül nem maradtunk süti nélkül, mert a szomszédos asztaltársaság megkínált bennünket, meg amúgy sem nagyon hiányzott a torta, mert kaja és süti akadt bőven a lagziban, de azért kicsit kínosan éreztük magunkat, pláne mert az idősebbek elég furán néztek ránk, hogy nem vittünk tortát.

2022. aug. 2. 21:10
 12/25 anonim ***** válasza:
27%
11. Én is dunántúli vagyok, úgyhogy engem is ezért lephetett meg ez szokás.
2022. aug. 2. 21:21
 13/25 Rosszlovas ***** válasza:
76%
Én alföldi vagyok, és nálunk még ma is szokás tortát vinni a lakodalomba. Ugyanúgy szokás a végén tortát, aprósüteményt csomagolni a vendégeknek.
2022. aug. 2. 21:58
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne horváthban kérdezd. Kisebb cukrászdakat és cukrászműhelyeket. Sokkal sokkal finomabb és árban ugyanott vagy, csak jobbak az alapanyagok.

Instagramon megtalálod suridomi munkáit és elérhetőségeit pl

2022. aug. 2. 22:32
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem esküvői tortát kérsz, akkor valamennyivel olcsóbb lesz, mert nem kell extra díszítés rá. Amúgy egyáltalán nem drága ilyen áron a torta esküvőre. Mondjuk igencsak későn jut eszedbe rendelni.
2022. aug. 3. 06:33
 16/25 A kérdező kommentje:

Itt nem lakodalom lesz, hanem csak egy polgári szertartás és utána egy éttermi vacsora. Szóval lehet lagziba visznek tortát, de itt szerintem nem szokás. Ezzel ezt a szokás dolgot le is lehetne zárni, mert nem ez volt a kérdés.

Horváth cukrászdát amúgy nem is ismerem, csak az tűnt fel hogy nagyon drága. Igazából nem értek a tortákhoz, mert én nem nagyon élek cukron, így engem nagyjából elkerültek a cukrászdák, de megkérdezem Újpesten és a xv. kerületben is. Mindenképpen közelben szeretnénk rendelni, hogy ne kelljen messzire menni érte. XV. kerben lakunk.

2022. aug. 3. 08:40
 17/25 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták, hogy 3-4 nappal előtte kell leadni rendelést, így nem gondoltam hogy másfél héttel előtte kell rendelni.
2022. aug. 3. 08:41
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát esküvői tortára hónapokkal korábban szokás leadni a rendelést... De ha nem lagzi, akkor kérj simán 3db 20 szeletes tortát és még van oldva q probléma.
2022. aug. 3. 10:07
 19/25 A kérdező kommentje:
Na persze, hónapokkal előtte. Én semmire sem adtam le hónapokkal előtte, mégis meglett minden időben. A tortát is elég 1 héttel előtte, addigra még a nevemet is elfelejtik mire odajutok, visszakeresni is bonyolultabb, nem is szeretik így rendezni. Az egyik cukrászdában is mondták, hogy elég egy héttel előtte vagy pár nappal előtte szólni, mert annyival előre nem is tudnak meg szeretnek beírni senkit, mivel az árak is folyamatosan változnak és így könnyebb megszervezni.
2022. aug. 3. 11:08
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Oké, végül csak 20 évig dolgoztam cukrászdában, nyilván nem értek hozzá. A menyasszonyi tortát díszíteni szokás, méghozzá aprólékosan, előre meg kell rendelni hozzá a kívánt díszítést, kell hogy legyen szabad állvány és elég ideje q cukrásznak hozzá. Árat meg nem szokás a megrendeles után változtatni. Mindegy, ha te jobban tudod, nem is értem, miért q kérdés.
2022. aug. 3. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!