Miért gondolják sokan, hogy az McDonald's "műanyag" ételeket árul?
Konkrétan dolgoztam ott és teljesen ugyanúgy megy minden, mint a hagyományos helyeken. A legnagyobb különbség, hogy az összes folyamat automatizálva van, így nem kell szaktudás az ételek elkészítéséhez, mert azt megcsinálják a gépek és mindig ugyanolyanra. Az alapanyagok is annyira frissek, hogy általában napokkal ezelőtt gyártották le és bőven fel vannak használva a műszakon belül. A mirelit ételek is minőségre vannak tervezve, tehát sokkal kevesebb tartósítószert tartalmaznak, mint ami mirelit a boltokban kapható, mert itt nem cél, hogy hónapokig, évekig elálljon az étel.
Mégis hallom sokszor, hogy ezek a legócskább, legszemetebb kaják, amiket az ember kaphat a pénzéért. Ezzel szemben, ha random bemegy egy hagyományos helyre, akkor ott fogalma sincsen, hogy mi zajlik a háttérben, van-e higiénia, milyen régi alapanyagokkal dolgoznak, stb.
A kérdést az McDonald's-ra írtam ki, mert onnan van valós tapasztalatom, de gondolom ugyanígy megy ez a többi hasonló helyen is (Burger King, stb.), így arra is vonatkozik a kérdés (hogy ne legyen hitvita belőle).
Én dolgoztam kézműves burgerezőben Budapesten.
A húst mi daráltuk, és fűszereztük, nem annyi a különbség, hogy kézzel volt sütve. A szószokat mi kevertük, a buci pedig képes volt penészesedni a mekis műanyaggal ellentétben. Volt egy saját előkészítő konyhája 6 üzletre, és ott állítottak elő mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!