Miért gondolják sokan, hogy az McDonald's "műanyag" ételeket árul?
Konkrétan dolgoztam ott és teljesen ugyanúgy megy minden, mint a hagyományos helyeken. A legnagyobb különbség, hogy az összes folyamat automatizálva van, így nem kell szaktudás az ételek elkészítéséhez, mert azt megcsinálják a gépek és mindig ugyanolyanra. Az alapanyagok is annyira frissek, hogy általában napokkal ezelőtt gyártották le és bőven fel vannak használva a műszakon belül. A mirelit ételek is minőségre vannak tervezve, tehát sokkal kevesebb tartósítószert tartalmaznak, mint ami mirelit a boltokban kapható, mert itt nem cél, hogy hónapokig, évekig elálljon az étel.
Mégis hallom sokszor, hogy ezek a legócskább, legszemetebb kaják, amiket az ember kaphat a pénzéért. Ezzel szemben, ha random bemegy egy hagyományos helyre, akkor ott fogalma sincsen, hogy mi zajlik a háttérben, van-e higiénia, milyen régi alapanyagokkal dolgoznak, stb.
A kérdést az McDonald's-ra írtam ki, mert onnan van valós tapasztalatom, de gondolom ugyanígy megy ez a többi hasonló helyen is (Burger King, stb.), így arra is vonatkozik a kérdés (hogy ne legyen hitvita belőle).
Szerintem, azaz étel, ami hűtés vagy akármi nélkül eláll és ehető hónapokkal később is, nem nevezhető ételnek.
Személyes tapasztalatból írom. Kislány az utcában kapott McDonalds kaját apjától. Hűtő tetején volt tárolva, és néha evett belőle. Na meg a rengeteg timelapse, ahol semmi se változik az ételen. Blokk hamarabb fakul meg.
Pont azért, mert mindenhol, mindig ugyanolyan, és ehhez arra van szükség (ahogy az előző válaszokban is szerepel), hogy telepumpálják a dolgokat adalékanyagokkal.
Azt mindenki (oké, minden normális ember) elismeri, hogy higiéniailag rendben vannak a gyorséttermek, illetve az egységesített hozzávalók is bevizsgáltak, de ezzel együtt pont azért, mert mindig és mindenhol ugyanolyan, van egy műanyag-érzete az ételeknek.
Jó, mondjuk, hogy a mirelit alapanyagok "nem annyira egészséges", de a többi? Konkrétan a ketchup, zöldségek, italapanyagok (kávéhoz a tej is) mind kommerszek, amik boltban is megvásárolhatóak, csak ezeket nem teszik ki a címszalagra. Tudtommal hagyományos helyeken is késztermékeket tesznek a hamburgerbe, annyi a különbség, hogy ott a húspogácsát kézzel sütik, nem mirelitből.
#7 Ezeket te honnan veszed? Még a "fagyi turmix" pontos nevét sem tudod, de ahhoz képest mindent részleteiben tudni vélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!