Pincérek, mennyire szoktak még borravalót adni a vendégek?
#3 Volt, hogy a pincér azt mondta, nem tudja beütni. Nem azt, hogy úgy nem kapja meg, hanem olyan a számlázási rendszerük, hogy nincs rá mód.
A héten egy belvárosi kávézóban voltam. A pultnál kellett rendelni, fizetni. Arra számítottam, hogy ott kapom meg a kávét, és nekem kell a helyemre vinnem. Kártyával fizettem, borravaló nélkül, mert azt hittem, önkiszolgálóban vagyok. A pincér hozta az asztalomhoz, udvariasabban, mint sok helyen borravalóval. Tehát borravaló nélkül is működik a jó kiszolgálás, csak megfelelő ember kell.
4-es
A felszolgáló akkor is kedves és udvarias ha nem adsz neki jattot, én is az vagyok, nekem elég az ha normális a vendég és nem bunkó, kiskirályfi mert van mikor ki sem szolgálom az olyat vagy átadom másik kollégának.
Egyébként a kp-s borravaló a legjobb mert valamennyit bukunk a terminál miatt is, nem tudom pontosan mert mi nem kapjuk meg pl a borravalót sem (ezért is mondtam fel) de a legtöbb helyen van 10-12% szervízdij a számlában (nálunk pl ha ételfogyasztás van akkor kerül bele) ezért alapból tartalmazza, de érdemes rákérdezni. Egyébként mi azért vezettük be a szervízdíjjat mert a bankártyások jellemzően nem jattoltak sosem, főleg mikor 15-20 fő-s buli volt és 80-100eFt ot hagyott ott, minden megfelelt neki és mégsem, cserébe mocskos terítók, a talaj tiszta sár és homok mintha a sivatagban lettünk volna, baromi nagy munka volt a takarítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!