Olaszországban miért nincs hús?
Én Olaszországban olyan steaket ettem... Velem van a baj?
Sonkájukról ne is beszéljünk:)
Nyilván nem azonos szintű helyekre járunk Kérdező, mert nem csak pizzériák léteznek Olaszországban!
Speciel ahol mi meg szoktunk fordulni, ott mindig van mindenféle húsétel, pizza viszont lehet, hogy nincs is, nem figyeltem.
Van hús, de mind azt az előttem szólók már említettek nincs annyira az előtérbe tolva és az elkészítési módok kevésbe változatosak mint nálunk.
Már számos nyaraláson és céges út miatt is volt szerencsém többször is Olaszországba utaznom, de étterembe mindig tengeri herkentyűt vagy halételt próbáltam keresni, mivel az meg ott sokkal változatosabb mint nálunk (mind választék mind elkészítési mód)
De volt idő mikor több napon keresztül céges (gyár) területén található közös kantinban ebédeltünk és mindig volt fehérje forrás (hús/hal) formájában. De itt tényleg látni lehetett az étkezési szokások különbségét. Jellemző módon 3 fogás ettek mindig volt valami saláta (de ilyen emberes adag) amit elsőnek fogyasztottak, utána mondjuk valami egyszerű tészta (de az csak kisebb adag tészta valami egyszerű feltéttel)
és csak utána jött valami hús (grill/natúr/húsgombóc) vagy hal, valami könnyű körítéssel.
Persze nem mindenki ette végig a 3 fogást mindenki szabadon választott és mindig volt választék mindenből. A lényeg hogy nem ettek az irodisták 5000 Kcal pörköltet nokedlivel (mert csak az van) és a fizikai munkások is bőven jóllaktak egy egészségesebb menüvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!