Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Olaszországban miért nincs hús?

Olaszországban miért nincs hús?

Figyelt kérdés
Mármint az éttermekben? Csak pizza, spagetti, tészta és a tengeri herkentyű, de hús nincs az étlapon.. Miért?

#Olaszország, nincs hús, étlap, pizza, tengeri herkentyű, spagetti
2022. jún. 19. 22:54
1 2
 1/17 anonim válasza:
96%

Én Olaszországban olyan steaket ettem... Velem van a baj?

Sonkájukról ne is beszéljünk:)

2022. jún. 19. 23:18
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Van hús. De ez nem az a magyar mentalitás, hogy húst hússal, ők heti egyszer esznek nagyjából, amúgy a tésztákra is zöldséget pakolnak, nem húsos dolgot. Az olaszok se értik, hogy nálunk meg miért azzal van tele az étlap. Én fordítva hallottam ezt, hogy mi miért nem tudunk semmit hús nélkül enni.
2022. jún. 19. 23:30
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
Van.
2022. jún. 19. 23:39
 4/17 anonim ***** válasza:
56%
A "húst hússal" amúgy valószínűleg a szocializmusból ránk maradt szokás, ugye sok mindennel nem lehetett megmutatni a jólétet annyira be voltak korlátozva, szóval a túltolt paraszti zabálásból és elhízásból lett státuszszimbólum. Nem az a nívós ha jól, megfelelő fűszerekkel és sütési módszerrel készítünk kaját szépen tálalva és kiegyensúlyozott tápanyagarányokkal, hanem ha nagyon sok húst teszünk bele - és ez ma is így van.
2022. jún. 19. 23:54
 5/17 anonim ***** válasza:
96%

Nyilván nem azonos szintű helyekre járunk Kérdező, mert nem csak pizzériák léteznek Olaszországban!

Speciel ahol mi meg szoktunk fordulni, ott mindig van mindenféle húsétel, pizza viszont lehet, hogy nincs is, nem figyeltem.

2022. jún. 19. 23:59
 6/17 anonim ***** válasza:
89%
Tengernél főleg halételek vannak, de egy kicsit beljebb mész, van ott bőven húsétel is. Bár én a tengerparti éttermekben is találtam mindenhol. Tény, hogy nem készítik el annyiféleképp a húsokat, mint mi, többnyire megsütik grillrácson, és annyi.
2022. jún. 20. 00:23
 7/17 anonim ***** válasza:
67%
A "minden nap húst kell enni" a fejlettebb országokban nem szokás, az egészséges étkezéshez böven elég heti egyszeri húsevés. Ezért nem húsételeket kínálnak úton-útfélen, hanem föleg könnyebb ételeket. De ha neked hús kell feltétlen, drágább helyeken van minden nap.
2022. jún. 20. 08:05
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
tengeri herkentyű is hús.
2022. jún. 20. 08:12
 9/17 Mr.Q77 ***** válasza:
100%

Van hús, de mind azt az előttem szólók már említettek nincs annyira az előtérbe tolva és az elkészítési módok kevésbe változatosak mint nálunk.

Már számos nyaraláson és céges út miatt is volt szerencsém többször is Olaszországba utaznom, de étterembe mindig tengeri herkentyűt vagy halételt próbáltam keresni, mivel az meg ott sokkal változatosabb mint nálunk (mind választék mind elkészítési mód)

De volt idő mikor több napon keresztül céges (gyár) területén található közös kantinban ebédeltünk és mindig volt fehérje forrás (hús/hal) formájában. De itt tényleg látni lehetett az étkezési szokások különbségét. Jellemző módon 3 fogás ettek mindig volt valami saláta (de ilyen emberes adag) amit elsőnek fogyasztottak, utána mondjuk valami egyszerű tészta (de az csak kisebb adag tészta valami egyszerű feltéttel)

és csak utána jött valami hús (grill/natúr/húsgombóc) vagy hal, valami könnyű körítéssel.

Persze nem mindenki ette végig a 3 fogást mindenki szabadon választott és mindig volt választék mindenből. A lényeg hogy nem ettek az irodisták 5000 Kcal pörköltet nokedlivel (mert csak az van) és a fizikai munkások is bőven jóllaktak egy egészségesebb menüvel.

2022. jún. 20. 09:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Van hús ott is, csak megfelelő étteremben kell keresni. Például egy pizzázóban, tésztázóban, vagy egy tengeri herkentyűkre specializálódott étteremben biztos, hogy nem fognak pörkóltet vagy steaket felszolgálni.
2022. jún. 20. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!