Ha a munkahelyedhez közel nyitnám meg a helyem, mit ennél szívesen erről a menüről?
Írd le légyszi azt is, hogy hetente hányszor vásárolnál és miből.
Az ára piaci ár.
Egy nagy kerek asztalnál enne mindenki, heti foglalással. Mindig ugyanaz lenne a menü.
Reggelik:
R1: friss ropogós házi briós, tejeskávé, pöttynyi jó minőségű dzsem
R2: friss ropogós házi zsemle, kézműves kolbász, ubi, pari, savanyú joghurt, ajvár
R3: friss ropogós házi zsemle, sajtválogatás, pöttynyi jó minőségű dzsem
Ebéd:
E1: gombaleves, sajttál, pohárkrém
E2: nagy saláta, friss ropogós házi pizza
Ha van egyéb javaslatod, írd meg azt is!
Vendéglátós szakemberként azt mondom hogy sok sebből vérzik. Pl
Sajttál nem főétel és főleg nincs utána desszert, ami főleg nem tejszúnes vagy mascarpones
A pizza elé a saláta hasonló botorság, inkább mellé vagy rá és előétel nélkül, a pizza elég nagy adag amúgy is
Kolbászhoz ajvár se, joghurt se nagyon passzol na de a kettő együtt vegképp. Szerintem Gasztronómiai alapjain ezért megbuktattak volna
Zsemle és sajtok meg nem egy reggeli, max ha reggel 4 percem van és kiveszem az első két dolgot a konyhából
Olyan nincs hogy piaci ár, nálunk van két fogásos menü 1350ért és egy fogásos 2399ért két utcán belül
A menüztetés kb. azoknak éri meg, akiknek van még 3-4 másik vendéglátóhelye, ahol étlapos, normál kínálat van.
A menüt szinte lehetetlen kihozni nyereségesre, nagy a verseny....
Egyszer sem.
Egyrészt nagyon gyenge q kínálat, másrészt átlag ember nem szeret vadidegenekkel egy asztalnál étkezni.
A pöttynyi lekvár olyan hülye megfogalmazás, ami magyarul annyit jelent, hogy nem mérhetö mennyiség, ez mindenkit elriasz.
A reggeli-ajánlatok között egyetlen normális sincs - sokkal értelmesebb lenne, ha mindenki saját maga tudná összeállítani, mit akar, pl. kávé csak egyben van, másrészt a kávét lenne, aki több vagy kevesebb bagy csak jelképes menyiségü tejjel, tej nélkül akarja inni, van, aki inkább egy pohár teát szeretne inkább, a házi zsömle gondolom, fagyonfinomított lisztböl készült fehér zsömle lenne, emellett kellene teljes kiörlésü meg magos zsömle is a választékba, a kolbász is csak egy lehetne a többféle felvágott között, a sajtválogatás is rossz ötlet, nem mindeki szeret mindenféle sajtot, olyanért meg nem akar fizetni, amit meg sem eszik.
Ha normális reggeliztetést akarnál adni, akkor többféle italt kellene ajánlanod, többféle variciós lehetöséggel, többféle péksüteményt, felvágottakat, sajtokat, zöldségféléket is egyénileg variálhatóan, akkor esetleg lenne esélyed arra, hogy igénybe vegyék. Habár még akkor is megvan az a gpnd, ogy sok mindenki nem reggelizik, vagy ha igen, akkor még otthon, nem munkaidö elött vagy alatt.
Az ebédválaszték meg vicc!
Ezek egyike sem ebéd, leveshez sajttál nem illik, egy pizza meg nem az, amit az emberek többsége ebédre enne, föleg nem "házi", mert az legtöbbször nem ehetö minöség.
De ettöl eltekinve egyetlen ember nem megy semmiféle étterembe/büfébe azért, hogy egy hétig ugyanazt az igénytelen valamit egye, söt még ha valami különlegesség lenne, azt sem ennék egy hétig minden nap!
A közös asztal ötlete meg végképpp halálra itélt dolog, senki nem akar vadidegenekkel, méghozz adott esetben sok idegennel egy asztalnál enni!
A munkahelyemhez közel? :D
A munkahelyem egy étterem, szóval semmit nem ennék nálad.
Javaslat:
Végezz el egy vendéglátó fősulit, hogy legyen róla papírod, hogy elmehess értelmes helyekre tanulni, és tapasztalatot szerezni!
Miután elvégezted a sulit, és eltöltöttél vendéglátásban 6-8 évet, 5-6 komolyabb, eltérő karakterisztikájú vendéglátó egységben, gyere vissza, és akkor kérdezz!
13 évesen, hetedikes koromban, mikor pályaválasztáson kellett gondolkozni, és elkezdtem a vendéglátás felé orientálódni, akkor százszor komolyabb kínálatot össze tudtam volna hányni 3 perc alatt ennél a bohóckodásnál!
Egyéb javaslat:
Ha ez komoly kérdés volt, kérjél bocsánatot!
A szakmai alázat teljes hiánya miatt, hogy arcpirító dilettantizmus mellett hiszed magadról, hogy a leghalványabb közöd is van ehhez a történethez.
Úgyhogy ha komolyan gondolod, akkor egy 10-12 év elkötelezett, intenzív elméleti gyakorlati tanulás és tapasztalatszerzés után majd nézz be ide.
Érdemes lesz akkor is előre kérdezni, hidd el, fogok, fogunk neked tudni akkor is újdonságokat mondani, jó bőven.
"Mindig ugyanaz lenne a menü"
Bevezették a zárt osztályra a netet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!