Miért néznek mindig furcsán amikor citromot kérek?
Figyelt kérdés
Éttermekben mindig az van, hogyha olyan ételt eszek, például halat, szoktam kérni külön egy citromot hogy rányomjam, mert jobban kihozza az ízét. Mikor kérem a pincért, hogy hozzon egy citromot, mindig nagyon lefagy, nagyon furcsán néz, többször meg kell ismételnem, hogy egy citromot szeretnék, van, amikor még így sem értik, és el kell magyaráznom, hogy szeretnék egy citromot, mert rá szeretném facsarni az ételre. ekkor nagy nehezen, szinte hallani ahogy leesik nekik a dolog. Ez miért van? Még sosem volt olyan, aki elsőre azt mondta volna, hogy oké, hozom. Kivétel nélkül a már leírt jelenet ismétlődött, de komolyan úgy tudnak nézni, mint borjú az új kapura.2022. jún. 3. 08:33
1/17 anonim válasza:
Volt pincérként mondom, hogy alap lenne halas étlekhez citromot felszolgálni. Egyébként én is furán néznék. A konyha-felszolgáló kapcsolat sokszor nem felhőtlen. Egy pincér először meglepődik. Aztán átgondolja hogy vajon van e a konyhán citrom. Aztán vagy nem tudja és azért bizonytalan. Vagy van citrom, de utána jön a felismerés hovy kérnie kell, mipyen edényben fogja e kivinni stb.
Szóval röviden, a felszolgálók is emberek, akik segítenek ha tudnak, de ilyenkor csomó mindent át kell gondolni.
Te meg rendelhetnél úgy, hogy rendelésnél szólsz, hogy szeretnél majd citromot. Úgy sokkal gördülékenyebb
2/17 A kérdező kommentje:
Amikor rendelem a kaját, akkor szoktam rögtön kérni hozzá a citromot. Egyébként nem is értem, miért nem adnak automatikusan az ilyen ételek mellé.
2022. jún. 3. 08:52
3/17 anonim válasza:
Ja, hogy helyből rendelésnél kéred. Én is étteremben dolgozom, ha nálunk kérnéd úgy, hogy "és egy citromot is, legyen szíves", akkor én is lefagynék, hogy most mivan. Mert a halhoz, olyan húsokhoz automatikusan kapsz egy negyed citromot, hogy ráfacsarhasd, úgy elkezdenék azon agyalni, hogy mi a francnak kell neked egy egész citrom.
4/17 A kérdező kommentje:
Sokat utazunk, és hidd el, rengeteg helyen lutri, hogy adnak-e citromot vagy nem. Sokszor kellett utólag kérni, így ezt megelőzendő már előre szólni szoktam, hogy mindenképpen szeretnék mellé citromot.
2022. jún. 3. 09:03
5/17 anonim válasza:
Citrommal kérem. Ha így mondod, akkor szerintem egyből leesik, hogy mit akarsz vele csinálni.
6/17 A kérdező kommentje:
De nem azt kérem, hogy egy forró tehénlepényt hozzon, hanem citromot, ami alap egy konyhában. Ezért nem értem a lefagyást. Olyan, mintha azt kérném, hogy hozzon egy pohár vizet.
2022. jún. 3. 09:04
7/17 anonim válasza:
Ha citrommal akarod enni a halat, akkor vigyél magaddal citromot otthonról.
9/17 anonim válasza:
Abszolút nem alap egy citrom az étteremben. Hozzánk sokan bejöttek akik csak csirkemellett voltak hajlandók enni. De nem, nem volt készleten csirkemell, egy ételünkbe se kellett. Szóval ha egyik ételükbe se kell citrom akkor simán lehet hogy nem tartanak.
10/17 anonim válasza:
Szerintem egy normális étteremben, amely hal ételeket is felszolgál, alap kellene hogy legyen a citrom. És ahogy írták is páran, kérni se kellene külön, mert maguktól vihetnék mellé. Ahol ez gondot okoz, az nem visszajárós hely számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!