Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért raknak citromot az...

Miért raknak citromot az ételekre?

Figyelt kérdés
Miért kell citromot tenni az ételekre? Konkrétan bármelyikre? Rántott vagy grill húsokra, halakra stb? Idáig soha nem szóltam érte, mert normális módon csak a tányérra tették dísznek, de egyre többször teszik rá a húsra, nagyon idegesítő.. Tudom szóljak ha nem kérek rá, de most komolyan jobb íze van ettől bárminek is? Szeretem a citromot limonádéban, teában, sütiben, de nem az ételemen.. (Nyílván nem ez életem legnagyobb gondja, csak kíváncsi vagyok, meg picit bosszantó is).
2020. jún. 29. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Mert összeillik, de leginkább díszítés. Nem tudom, mit akadsz ki, leveszed és kész. Nem marad citromos a hús.

De nyugodtan mondhatod előre, hogy citromot nem szeretnél és kész.

2020. jún. 29. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

Halakra rá szokás nyomni a levét ha szereted , de én a zöldségre ( salátára) is rá szoktam . Kiemeli az ízeket . Ázsiai kajáknál rizsre,tésztára is rá szokták nyomni .

Amúgy hatalmas probléma. Nyisd ki a szád és mond,hogy nem kéred rá a citromot :DD

2020. jún. 29. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ez neked olyan lehet neked, mint nekem a túróba mazsola. Miéért kell bele mazsola?! #1 voltam 😂
2020. jún. 29. 13:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon nem illik össze. Megkóstoltam és szörnyű. Eddig azért nem szóltam mert nem volt szokás rátenni az ételre csak mellé. Ha ráteszik már citromos íze van és úgy nem jó.
2020. jún. 29. 13:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ízlések és... én pl. imádom az ananászos pizzát, valaki meg már attól rosszul van hogy ez a két szó egymás mellett van.
2020. jún. 29. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom halon, tengeri herkentyűn és csirkén is, de én alapból imádom a citromot és a savanyú ízt. Most egyre inkább divat lett, mert sokak szerint összeillik, szerintem is. Ha zavar, akkor szólj előre, amikor rendelsz, hogy citrom nélkül kéred.
2020. jún. 29. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!