Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pincérnek lenni stresszes,...

Pincérnek lenni stresszes, nehéz munka?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 14. 21:44
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
45 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Erre pincérek tudnak jól válaszolni.
2022. ápr. 14. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
Aki szerint nem, azt elküldeném egy hónapra pincérkedni!
2022. ápr. 14. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
34%
#2 Rengeteg egyéb szakma is van.
2022. ápr. 14. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
De itt most erről kérdeznek. Igen nehéz, fizikailag és mentàlisan is.
2022. ápr. 15. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Fizikailag nehéz,na meg az se mindegy, higy sokszor olyankor dolgoznak, amikor más pihen. (Húsvét, Karacsony, ünnepnap, keső este)
2022. ápr. 15. 05:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, fizikailag leginkább az a része, hogy nincs hétvége, se ünnepnap, és hogy a legtöbb munkáltatónál egy 10órás műszak részmunkaidő. Megterhelő tud lenni az is, ha egy picit is komolyan veszed a szakmát, hogy egyre több parasztból/idiótából lesz vendég, hogy sok helyen 12+ órás heti 4-6napnál van egy jóféle 4órás bejelentésed minimálbérre. Lebetegszel nincs táppénz, Tb fizetett szabadság. Ha esetleg szakképzett is vagy, lelkes, viszonylag jó csapatban és egyszer a nyakatokba raknak valami 60 IQ-s levespostást aki rosszabb esetben még a főnök rokona is, akkor megtanulod hogy mi az az elb4szott idő. :D Persze ez az itthoni átlag. Vannak nagyon jó helyek itthon is, meg ugye a dreko mellé vehetsz repülő jegyet is, ha szerencsétlenül választasz helyeket.
2022. ápr. 15. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

8 évig voltam vendéglátós, és ez alapján:



Nagyon nem mindegy hol és kinek dolgozol.



Ha jó helyen vagy, akkor azt gondolom, egy tök jó meló, kapsz borravalót, az étterem ad ingyen enni a szünetben (és a szakácsok általában igyekszenek a kedvedben járni mert te főzöd nekik a kávét).


És igen, sokat kell rohangászni, mosolyogni kell, és a munkaóráid bizonytalanok.


Én szociális típus vagyok, szeretem a pörgést, szóval engem inkább feltöltött mint kimerített volna.


A jobb helyeken van már modern kassza, szóval matekozni meg mentálisan foglalkozni vele nem kell annyira, csak leírod magadnak mi kell és bepötyögöd.


Általában le szoktuk rövidíteni, szóval mondjuk egy kis pohár diétás kóla, húsleves, rántott sajt sültkrumplival, a hatos asztalon így néz ki:


6

•1/2 DC

•Hl

•RS + SK


Szóval ésszel kell csinálni, és akkor mentálisan nem nehéz. Az újabb kassza már megcsinálja neked a matekot.


Rossz helyen, ahol nem akarnak rendesen bejelenteni, elveszik a borravalót, kiadják hogy hazudnod kell a menüről (pl volt ahol konzerv paradicsomlevest kellett háziként eladni ), a menedzsment kokózik, rossz a konyha, na ott kínszenvedés lesz.


Érdemes megtanulni mellé koktélokat meg kávét készíteni, ez sokkal jobb esélyeket ad.

2022. ápr. 15. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

3 hónap pincérkedés után

- soha többet

- utána fél évig nem túló talp- és hátfájdalom

- hetente gyógymasszőr, különben nem bírtam

- napi 20 000 lépés

- nyomás és stressz a tökéletességre

- állandó szellemi leterheltség, rengeteg figyelem

- minimális emberség a kollégáktól

- irtó hosszú (sokszor fizetetlen túlórás) műszakok

- állandó pofára fagyott mosoly

- minden a te hibád, mert vendégnek és főnöknek is mindig iagza van

- meglátod mi van a konyhán (michelin csillagos éttermeben voltam) és soha többé nem teszel semmit aszádba vendéglátóhelyen

- szociális életre minimális lehetőség (hétvége ugyanolyan munkanap mint atöbbi), karácsonyról és húsvétról ne is álmodj, akkor is munka

- mikor az étterem két hétre bezár renoválni!receptet fejleszteni, kötelező szabadságra küldenek, miközben te dolgoznál és mákor akarnád kivenni, de hiába


ami jó volt benne az a fizetés lehetne, de szakmai gyakorlaton voltam, tehát minimálbért kerestem heti 4x napi 16 óra munkával. a többiek meg max 20 órára voltak bejelentve, tehát nyugdíjra sem nagyon várnak

2022. ápr. 15. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
10%
Pincérkedjen aki buta vagy lusta tanulni. :)
2022. ápr. 16. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
97%

Látod? Ez itt előttem a tökéletes példája a parasztnak, akit időnként ki kellene szolgálnod. :D

Nyilván, egy 3 évig tanult pincér, aki esetleg megcsinál egy (vagy akár több) bármilyen a szakmához kapcsolódó képzést, esetleg versenyekre jár, az buta is meg lusta is.

2022. ápr. 16. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!