Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért hívják a féladag ételt...

Miért hívják a féladag ételt zónának?

Figyelt kérdés
2021. dec. 23. 13:41
1 2
 1/14 devzero válasza:
100%

Egy elfogadhat magyarázatot itt találtam:

[link]

2021. dec. 23. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
17%
Csakis azért, mert szebben hangzik a mai marketingéria szerint, értsd ez alatt, hogy a szokásos vendéglátós átverés, mint a vendéglátós 0,25-ös üdítősüveg amit boltban nem kapsz. Szóval az átverés a lényege, és az, hogy több a hasznuk, mert feleannyit adnak a legtöbb helyen, de 3/4 áron. Bocsánat, 75%-os áron, mert az is szebb így. A népet pedig úgy szoktatják rá, hogy túldimenzionált eleve a "normál" adag. Ügyes trükk, szemét módszer.
2021. dec. 23. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem mai marketinges fogás, öregapám is használta azt a kifejezést, hogy zónapörkölt. A papa 20 éve halott, és igen idős kort élt meg.
2021. dec. 23. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

2: egy vendéglői felszolgált ételben nem csak az alapanyagok ára van benne, hanem a felszolgálás, tányér (mosogatás), pincér bére, stb. stb.


Amik bármilyen kisadag esetében ugyanannyi input, mint egy nagy adagnál!


Tehát fölöslegesen háborogsz, hogy fél adagot kétharmad v. háromnegyed áron adnak.

2021. dec. 23. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt a válasz!



"És a vasút hatása a gasztronómiára?


A restik valamikor – de rég volt! – a legjobb éttermeknek számítottak. Máig találkozni az étlapokon a zónapörkölttel például. Ez a vasúti vendéglátásból lett népszerűvé a zónarendszer bevezetése után, amely olcsóvá tette az utazást. ..... "


[link]

2021. dec. 23. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
93%

2. Marhára nem mai "marketingéria" sem a kifejezés, sem maga a kisebb adag.

Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy az ár nem egyenesen arányos a mennyiséggel, ugyanannyi evőeszközt fogsz összepiszkítani a kisebb adaggal, a pincérnek is ugyanannyi idejébe fogsz kerülni.

2021. dec. 23. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
22%
Mert a tányér egyik zónájában van az étel. :D
2021. dec. 23. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
33%
Ja, főleg önkiszolgálósnál, pláne elvitelesnél lehet jönni a pincéres kamudumával. Marketinges rablás és kész.
2021. dec. 23. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

8. Ne hagyd magad, főzd meg otthon 20 literes kondérban, meglátod, mennyivel olcsóbbra jön ki egy zónaadag.

Amúgy megfigyelted már, hogy pl. tejfölből a literes kiszerelés sokkal olcsóbban jön ki, mint a 2 decis?

Vagy festékből a 20 literes csak kétszer annyiba kerül, mint az 5 literes?

Az egész világ összeesküdött ellened.

2021. dec. 23. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
91%

9: :))))


Szegény 8-as, agyára ment valami... :-D

Mert persze elvitelesnél a kaja becsomagolja önmagát, vagy nemtom, hogyan gondolja... :-D

2021. dec. 23. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!