Miért hívják a féladag ételt zónának?
Egy elfogadhat magyarázatot itt találtam:
2: egy vendéglői felszolgált ételben nem csak az alapanyagok ára van benne, hanem a felszolgálás, tányér (mosogatás), pincér bére, stb. stb.
Amik bármilyen kisadag esetében ugyanannyi input, mint egy nagy adagnál!
Tehát fölöslegesen háborogsz, hogy fél adagot kétharmad v. háromnegyed áron adnak.
Itt a válasz!
"És a vasút hatása a gasztronómiára?
A restik valamikor – de rég volt! – a legjobb éttermeknek számítottak. Máig találkozni az étlapokon a zónapörkölttel például. Ez a vasúti vendéglátásból lett népszerűvé a zónarendszer bevezetése után, amely olcsóvá tette az utazást. ..... "
2. Marhára nem mai "marketingéria" sem a kifejezés, sem maga a kisebb adag.
Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy az ár nem egyenesen arányos a mennyiséggel, ugyanannyi evőeszközt fogsz összepiszkítani a kisebb adaggal, a pincérnek is ugyanannyi idejébe fogsz kerülni.
8. Ne hagyd magad, főzd meg otthon 20 literes kondérban, meglátod, mennyivel olcsóbbra jön ki egy zónaadag.
Amúgy megfigyelted már, hogy pl. tejfölből a literes kiszerelés sokkal olcsóbban jön ki, mint a 2 decis?
Vagy festékből a 20 literes csak kétszer annyiba kerül, mint az 5 literes?
Az egész világ összeesküdött ellened.
9: :))))
Szegény 8-as, agyára ment valami... :-D
Mert persze elvitelesnél a kaja becsomagolja önmagát, vagy nemtom, hogyan gondolja... :-D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!