Van arra valami szabály, hogy büfékben, gyrososnál, pizzériában, kisebb éttermekben kell-e lenni személyzeti mosdónak, wc-nek, öltözőnek?
Konyhai kisegítő/mosogató munkára jelentkeztem (beülős, tehát étterem ) és döbbenten értesültem a helyszínen, hogy nincs wc, mosdó... A közelben lévő fizetős mellékhelyre járnak, de az este már nincs is nyitva. Ezt a munkát én személy szerint így el sem merném vállalni, mert mit csinálok, ha netán sűrűn kéne felkeresnem a mellékhelységet?
Ez egyedi eset, vagy általános?
Valakinek esetleg tapasztalata ez ügyben?
A munkáltatónak kötelessége biztosítani a munkavégzéshez szükséges körülményeket és felszereléseket. Most nem tudom pontosan melyik részében van a munka törvénykönyvében, ami a munkavégzésre vonatkozó törvényeket tartalmazza, de kikereshetem neked, ha akarod.
Ebben az esetben nincs teljesítve, tehát ha ellenőriznék őket akkor megbüntetnék. Egyébként kizártnak tartom, hogy egy étteremben ne legyen wc, akkor ott valami sumákolás van. Egyértelműen el kell onnan menni, mert mással is át fognak verni csak idő kérdése.
Köszönöm!
Ne keresgélj, annyira nem fontos.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!