Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Van arra valami szabály, hogy...

Van arra valami szabály, hogy büfékben, gyrososnál, pizzériában, kisebb éttermekben kell-e lenni személyzeti mosdónak, wc-nek, öltözőnek?

Figyelt kérdés

Konyhai kisegítő/mosogató munkára jelentkeztem (beülős, tehát étterem ) és döbbenten értesültem a helyszínen, hogy nincs wc, mosdó... A közelben lévő fizetős mellékhelyre járnak, de az este már nincs is nyitva. Ezt a munkát én személy szerint így el sem merném vállalni, mert mit csinálok, ha netán sűrűn kéne felkeresnem a mellékhelységet?

Ez egyedi eset, vagy általános?

Valakinek esetleg tapasztalata ez ügyben?

2021. dec. 8. 18:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Kerüld egy nagyívben ezt a helyet.
2021. dec. 8. 19:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltatónak kötelessége biztosítani a munkavégzéshez szükséges körülményeket és felszereléseket. Most nem tudom pontosan melyik részében van a munka törvénykönyvében, ami a munkavégzésre vonatkozó törvényeket tartalmazza, de kikereshetem neked, ha akarod.

Ebben az esetben nincs teljesítve, tehát ha ellenőriznék őket akkor megbüntetnék. Egyébként kizártnak tartom, hogy egy étteremben ne legyen wc, akkor ott valami sumákolás van. Egyértelműen el kell onnan menni, mert mással is át fognak verni csak idő kérdése.

2021. dec. 8. 19:17
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ne keresgélj, annyira nem fontos.:)

2021. dec. 8. 19:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen helyet üzemeltetni sem lehetne így. Hol van ez?
2021. dec. 8. 19:36
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Kötelező az öltöző, illetve zuhanyzási lehetőség biztosítása a személyzet számára, valamint a WC, külön kézmosóval. HACCP szabály éttermekre.
2021. dec. 8. 20:29
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondoltam!
2021. dec. 8. 20:37
 17/17 anonim ***** válasza:
48%
Akcentusos tulaj, mi? Itt kell élned, hogy elhidd.
2021. dec. 9. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!