Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan kell puccos étteremben...

Hogyan kell puccos étteremben enni?

Figyelt kérdés

Ma voltam egy puccos étteremben, ahol tyúkhúslevest rendeltem. A sárgarépa benne kemény volt (al dente), és kb. olyan 7-9 cm hosszú. Próbáltam elvágni a kanállal, de nem sikerült (közben egy picit ki is ment a leves az asztalterítőre). A "posh" emberek hogyan szokták megenni ezt a fajta sárgarépát? Én simán előkaptam a kést/villát és elvágtam.

Azután meg csirkemellet kaptam, érdekes módon kaptam hozzá egy pici combot is (számomra ez érhetetlen, hogyan került a mell mellé a comb, mivel egyben volt). Hogyan kell illedelmesen lefejteni róla a húst? Azt még megjegyzem, hogy a hús nem volt olyan omlós, mint amihez szokva vagyok, ezért nehezemre esett lefejteni (csikorgott-nyikorgott a kés/villa a tányéron). Az omlós húst simán le tudom fejteni a csontról késsel/villával.

Azután egy csiapudingot kaptam, amiben volt egy bogyó (valószínűleg perui földicseresznye), amin rajta volt a kiszáradt levele is. Hogyan kell illedelmesen elválasztani a bogyót a levelétől? Én simán leharaptam a levélről a bogyót :) .

Úgy tűnik nekem nem valók a puccos éttermek :)

Amúgy nagyon finom volt minden, csak ilyen pici kis kellemetlenség ért evés közben.

2021. nov. 21. 13:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
9. Én a házityúkról beszéltem, a gyöngytyúk már egy másabb kategória. Mert szerintem az élve is drágább.
2021. nov. 21. 15:55
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed egy részére tudom a választ: a csirkemell, amit ettél (és ahogy írtad is) supreme volt. Ez a baromfi darabolásának egy technikája, amikor a mellen rajta hagyják a szárnycsontot is, úgy néz ki mintha comb lenne, de nem az :)
2021. nov. 21. 18:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, ahhoz nem kéne “puccos” étterembe járni, hogy felismerjük a csirkeszárnyat… 3-4 éveseknek is egész jól szokott menni

[link]

2021. nov. 21. 18:51
 14/17 anonim ***** válasza:
85%
Attol amiert 200 ftos szarvasgomba izesitesu port szornak a krumplipurere még nem lesz puccos valami.
2021. nov. 21. 23:09
 15/17 anonim ***** válasza:
14. Azért a kettő nem teljesen ugyanaz.
2021. nov. 22. 07:54
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
Ez egy sima okébb bisztró menüje, a szuprém olyan 5-6 éve kiment a divatból kábé az összes drágább helyen, pohárdesszertet meg főleg nem adnak fine dining étteremben.
2021. nov. 22. 11:03
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha valakinek "csikorog-nyikorog a kés/villa a tányéron", az nem tud rendesen késsel-villával enni! Ilyen akkor sem lehet, ha a hús kemény, a zajok a nem megfelelő evőeszközkezeléstől vannak.
2021. nov. 24. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!