Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Üdv, Olaszországban az hogy...

Üdv, Olaszországban az hogy jött, hogy néhol csak egy étlapot adnak asztalonként?

Figyelt kérdés
Párként néhányszor tapasztaltuk, hogy pl Szardínián csak egy étlapot hoztak nekünk, amikor kértem még egyet igencsak furcsállva nézett ránk a pincér. Mellénk ugyanúgy pár került, ők egymásnak adogatták az egy darab étlapot.

2021. nov. 11. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
28%
Spóroltak a nyomtatási költségen,ezért be kell osztani.
2021. nov. 11. 19:12
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 ez mellé.
2021. nov. 11. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ezt mikor tapasztaltátok, régebben már, vagy az elmúlt két évben csak.

Én pl. Svájcban dolgozom, mi covid miatt átálltunk arra, hogy alapvetően nem viszünk étlapot, hanem az asztalon van egy qr-kód, azt ha beszkennelik, akkor látják online a kajákat, szépen, képekkel. Elmondjuk persze a vendégeknek, hogy ha akarják, akkor megkaphatják fizikailag is az étlapot, de az nagyon prosztó, egy A4-es lap két oldalasan, laminálva, képek nélkül. Amikor odaadjuk, akkor mondjuk, hogy ez prosztó, de a szép étlapot nem tudjuk ferőtleníteni, mert elázik.

Igazából már nem előírás, hogy fertőtlenítsük, már rég visszatérhettünk volna a régi, szép módszerhez, de rengeteg dícséretet kapunk a vendégektől, hogy ennyire törődünk a higiéniával, úgyhogy maradunk a covid-módszernél.

(Ugyanígy például nincs semmi az asztalon, ami közös használatú lenne, pl. só, bors, vagy kenyeret sem viszünk automatikusan, viszont elmondjuk a vendégeknek, hogy ez direkt van, hogy ne taperoljon mindenki mindent össze, de ha bármit kérnek, akkor szóljanak, megkapják.)

2021. nov. 11. 20:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Most szeptemberben. Volt olyan is, pl a Mirage-ban, hogy a pincér csak rámutatott a QR kódra, amúgy tetszene az elgondolás, csak ott meg azzal volt a probléma hogy Szardínián én nem tudom miért, de vagy nekem volt térerőm és netem, vagy az asszonynak, szóval ott is felváltva néztük az étlapot. :) Mondjuk a covid eszembe sem jutott. Viszont ahol egy étlapot adtak ott nem volt QR kód, én azt hittem ez valami szokás lehet, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz rendelés előtt vagy isten tudja.
2021. nov. 11. 20:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Illetve amúgy minden volt az asztalon, ami egyébként szokás.
2021. nov. 11. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!