Bankkártyás fizetésnél adtok borravalót?
Figyelt kérdés
Én kicsit leszoktam a borravalórol amióta inkább kártyával fizetek, mert cikinek érzem eloturni és párszáz forintot odaadni. Nekem megalázó lenne az ő helyükben.
Persze az más, ha nem kérem a visszajárót, de a kártyás formában nem szimpatikus ez nekem annyira.
Tudtok erre jó megoldást?
2021. okt. 20. 14:17
12/22 anonim válasza:
Pont azért fizetek kártyával, hogy még véletlenül se vágjanak át a visszajáróval. Így aztán borravaló sincs. Kivétel a pizzafutár, de ott is kártyával fietek, csak kap még egy 200Ft-ost mellé.
Kocsmába meg hasonló sötét pénzlopókba eleve nem járok.
13/22 anonim válasza:
Kedvenc kifőzdéimben amiket 1-1 pár visz, meg az este elején a bárban szoktam jattolni. Esetleg még ha valami spécibb dolgot rendelek csúcsidőben és hajlandóak megcsinálni.
14/22 anonim válasza:
Én egy kézműves sörözőben dolgozom, ahol pult kiszolgálás van. A kp-val fizetők 90 %-a jattol, 10 ezer feletti fogyasztás esetén a jatt is 1-2 ezer. Kártyásnál az emberek kb fele jattol, de ott is adnak bőven. Szóval én nem tapasztalom ezt a nagy borravaló ellenességet, mint ahogy ezen az oldalon írják sokan.
15/22 anonim válasza:
És a kártyás hogy jattol? Külön ad készpénzt, vagy átiratja a bankkártyázandó összeget nagyobbra?
16/22 anonim válasza:
Külön adnak készpénzt. Ha átíratná az összeget nagyobbra, akkor az a cég számlájára menne. Még ha meg is kapná ezeket az alkalmazott, akkor is csak az adózott összeget.
17/22 A kérdező kommentje:
Nem kellemetlen ha odaadják az aprot? 1-2 200-ast. Egy 500-as nagyobb rendelesnel ok. De valaki 1-2-3 ezerért vásárol, akkor nem tudom... Lehet én működok furán, de nekem kellemetlen lenne ha hozzám vágnák az aprót..vagy a pultra teszik?
2021. okt. 21. 16:48
18/22 anonim válasza:
Akkor a bankkártyás ia kp-ben fizet... szóval aki bankkártyás az nem jattol, aki jattol az mindenképpen kp-s. Mert kp-ben jattol, az meg kp.
19/22 anonim válasza:
Nem, semmi kellemetlen nincs benne. Sok kicsi sokra megy. Ha csak mindenki 100-200 ft-ot ad, nap végére az is szép összeg. Vagy leteszik a pultra, vagy a kezembe adják. Nyilván egy 10 forintost elég vicces lenne így külön a kezembe kapni, de a 100 ft az már teljesen rendben van szerintem.
20/22 anonim válasza:
Csakis ilyen fémpénzesdit tudnék elképzleni ami elő van készítve. Nem kezdenék el papírpénzel szórakozni olyan helyen ahol kifejezetten bankkártyával fizetek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!