Bankkártyás fizetésnél adtok borravalót?
Én kicsit leszoktam a borravalórol amióta inkább kártyával fizetek, mert cikinek érzem eloturni és párszáz forintot odaadni. Nekem megalázó lenne az ő helyükben.
Persze az más, ha nem kérem a visszajárót, de a kártyás formában nem szimpatikus ez nekem annyira.
Tudtok erre jó megoldást?
Jobb helyen a 'szerviz-dij' benne van az arban ... ez maga a borravalo, csak ma mar puccosabb a neve > szerviz-dij :)))
Aki ezen felul is ad borra valot, az egy hulye!!!
7. Sajnos nem. Én múltkor megkerdeztem a pincért hogy megkapják-e a borravalót ha kártyás fizetésnél adjuk, azt mondta hogy igen ezért úgy adtam. De én dolgoztam már olyan helyen ahol egy fillért sem kaptunk.
Nyilván ahol a tulaj dolgozik magának ott nincs értelme borravalót adni. De ha nem a tulajnszolgál ki akkor az alkalmazott kra nem fog kapni abból a "szerviz díjból" semmit. Átalában minimálbérrel vannak bejelentve az emberek, este is dolgoznak. Ha esetleg feketén dolgoznak akkor még kevesebbet is kapnak sokszor es a borravaló nyomja meg csak igazán a fizetésüket.
Persze nem kötelető ilyen munkát választani úgyhogy én sem szeretem ha elvárják. Fordítva én sem vártam el soha.
Amúgy semmi sincs benne ha külön adod készpénzben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!