Kinek mennyire ingott meg a bizalma a mostani szakácsok
láttán, hogy étteremben egyen?
Figyelt kérdés
Gyerekek, nem hiszem el, amit a Séfek séfe című műsorban látok. Évekig szakácsként dolgozó versenyzők nincsenek tisztában alap dolgokkal. Tegnap pl. egyikük azt mondta, még sosem dolgozott vesével, benne hagyják a húgycsövet, vagy nem tudja, melyik a tarja, vagy a comb.
Ezt tanulták évekig, és jelenleg is dolgoznak a szakmában. Hogy üljön be nyugodt szívvel egy középkategóriás étterembe valaki, amikor ilyeneket lát? Az összes jó szakács elment külföldre, a maradék meg olyan, amilyen? Vagy ne általánosítsak? Borzalmas, komolyan.
Én is elhűlve néztem a tegnap esti adást:) Siralmas volt. Egyeseknek jó nagy önbizalmuk van:)
2021. szept. 28. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
2/16 anonim válasza:
Fasírtot nem tudtak beízesíteni és volt, ahol a vegán/vegetáriánus csajszi csinálta. Ő minek jelentkezett ide, nem is értem. Egy ételt meg kell kóstolni, ez az alap.
2021. szept. 28. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
3/16 anonim válasza:
Ezek megrendezett műsorok…
Semmi köze a főzéshez, itt a dráma a lényeg, meg hogy másnap legyen min csacsogni a médiának meg a népnek. Mint most pl te. Na, ez erről szól. Váltson ki belőled valamit, haragot, düht, nevetést, tökmindegy. Csak lekössön, nézd, írj róla.
2021. szept. 28. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
4/16 anonim válasza:
Azt hiszem keresek inkább egy jó filmet vagy olvasni fogok.
2021. szept. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
5/16 anonim válasza:
Van vendéglátós végzettséged?
Csak szólok, az ételkészítési alapismeretek 90%-a elmélet. Megtanul az ember több száz receptet, amiből párat esetleg elkészít az iskolai gyakorlaton. A maradékot vagy elkészítheti a gyakorlati helyen, vagy nem. Egy magyaros étteremben pl nem fog lazac a kezébe kerülni, egy fine dine helyen meg nem fog pörköltet főzni.
2!
Mary Berg vegetáriánus, mégis képes húst elkészíteni
2021. szept. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
6/16 anonim válasza:
5# De ez a csaj nem:)
2021. szept. 28. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
7/16 anonim válasza:
Akkor is ez a véleményem, ha lepontoztok is:)
2021. szept. 28. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
8/16 anonim válasza:
Én már nem dolgozom szakácsként, mert nem vagyok hajlandó ebben az ótvar kupleráj országban kitenni a lelkem úgy, hogy a vendéglátás a béka segge alatt. A fizetéseket, bejelentéssel való szórakozást, dolgozz heti 6 napot 14 órában, nem mehetsz táppénzre dolgot meg inkább hagyjuk is. Vagy nagyon elhivatottnak kell lenni, vagy nagyon ostobának, hogy középkategóriás helyen megérje. Nekem nem érte meg. Szamárlétra nélkül meg feljebb nem megy. Na, ezért ilyen a színvonal. Én ezzel nem vallalok közösséget soha többé.
2021. szept. 28. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
9/16 anonim válasza:
Ilyen felhozatalból kerül ki a sztár szakács. Nem irigylem a szakács társadalmat, egy kalap alá veszik őket.
2021. szept. 28. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
10/16 anonim válasza:
Ezek a "szakácsok" még véletlen sem azok, egyszerüen csak szinészkednek, nem is túl jól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!