Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az étterem megteheti, hogy a...

Az étterem megteheti, hogy a bankkártyás fizetésnél legombol valamennyi borravalót?

Figyelt kérdés

Néha feltűnik, hogy a menü ára (990,-) helyett egy-kétszáz forinttal drágább, hol ekkor, hol akkor...

Ételhordót magam szoktam vinni, tehát doboz sem kell.

Ma pl. 1190,- volt úgy, hogy a három fogás helyett csak két fogás van, süti nincs. Direkt rákérdeztem. És erre azt mondta: 1190,-.

Még félhangosan el is mormogtam magam, hogy "A rothadt életbe, de megdrágult!"

#borravaló #menü #rapszodikus
2021. szept. 2. 12:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%
Így ez csak feltételezés és találgatás marad. Ezek alapján nehéz megalapozott véleményt mondani.
2021. szept. 3. 08:14
 12/23 anonim ***** válasza:
60%
És az a 200 forint akkora traumát okozott, hogy a blokk megvárása nélkül kiviharzottál? :D
2021. szept. 3. 18:28
 13/23 A kérdező kommentje:

12

Igen!!

Mert ha mondjuk 50 forinttal drágább, akkor oké. De hogy rögtön 200-zal!!!

2021. szept. 3. 22:48
 14/23 A kérdező kommentje:

12

Biztos valami jól menő szférában dolgozol, ha ezen röhögsz.

Undorító, ami ebben az országban megy! A benzinárral úgy játszanak, mint valami sorsjátékkal. Emelgetik föl-le, közben kicsavarják a pénzt! Az építőanyag... a tojás... akármi!

2021. szept. 3. 22:51
 15/23 A kérdező kommentje:

Képzeld el, hogy valaki szinte minden nap menüt vesz. Az hányszor kétszáz egy hónapban?

A bérek mikor emelkednek ezzel együtt?

2021. szept. 3. 22:55
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem teheti meg az automatikus borravalót. Valószínűleg a termék, étel dárgult, csak kimaradt a tájékoztatásból. (sok olyan helyen voltam már, ahol még mindig a régi ár szerepelt kinn, de természetesen az újat kellett kifizetni.)
2021. szept. 8. 11:23
 17/23 anonim ***** válasza:

#16: sok helyen trükköznek az automatikus borravalóval is, a terminálon van egy csúszka fizetés előtt tudsz állótani, alaphelyzetben 10%-on szokott állni.

De ez nem a napi menüs helyekre jellemző.

2021. szept. 8. 11:27
 18/23 A kérdező kommentje:

Az elviteles étel árának megemelése miért kovid-intézkedés?

Kímélem az éttermet a felszolgálás fáradságától, dobozt sem kell adniuk, mert viszek, szépen kimosott ételhordót! A mosószerért fizettem!

Sőt, még borravalót sem adok, pláne ezek után!

2021. szept. 8. 14:41
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

#18: az ÁFA csökkentése volt covid intézkedés.

Most az elvitelesre már eltörölték, a helyben fogyasztásra még érvényben van.

2021. szept. 8. 14:45
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem dolgozom menő szférában, csak nem vagyok olyan retardált, hogy 200 ft miatt kirohanok az étteremből. Mert ha zavar a 200 ft drágulás, akkor van annyi eszem, hogy megvárom azt a cseszett nyugtát, hogy tudjam miért fizettem többit és nem az interneten rinyálok miatta.
2021. szept. 20. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!