Az étterem megteheti, hogy a bankkártyás fizetésnél legombol valamennyi borravalót?
Néha feltűnik, hogy a menü ára (990,-) helyett egy-kétszáz forinttal drágább, hol ekkor, hol akkor...
Ételhordót magam szoktam vinni, tehát doboz sem kell.
Ma pl. 1190,- volt úgy, hogy a három fogás helyett csak két fogás van, süti nincs. Direkt rákérdeztem. És erre azt mondta: 1190,-.
Még félhangosan el is mormogtam magam, hogy "A rothadt életbe, de megdrágult!"
12
Igen!!
Mert ha mondjuk 50 forinttal drágább, akkor oké. De hogy rögtön 200-zal!!!
12
Biztos valami jól menő szférában dolgozol, ha ezen röhögsz.
Undorító, ami ebben az országban megy! A benzinárral úgy játszanak, mint valami sorsjátékkal. Emelgetik föl-le, közben kicsavarják a pénzt! Az építőanyag... a tojás... akármi!
Képzeld el, hogy valaki szinte minden nap menüt vesz. Az hányszor kétszáz egy hónapban?
A bérek mikor emelkednek ezzel együtt?
#16: sok helyen trükköznek az automatikus borravalóval is, a terminálon van egy csúszka fizetés előtt tudsz állótani, alaphelyzetben 10%-on szokott állni.
De ez nem a napi menüs helyekre jellemző.
Az elviteles étel árának megemelése miért kovid-intézkedés?
Kímélem az éttermet a felszolgálás fáradságától, dobozt sem kell adniuk, mert viszek, szépen kimosott ételhordót! A mosószerért fizettem!
Sőt, még borravalót sem adok, pláne ezek után!
#18: az ÁFA csökkentése volt covid intézkedés.
Most az elvitelesre már eltörölték, a helyben fogyasztásra még érvényben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!