Egy hete vacsoráztam egy helyen és bankkártyával fizettem, a pénzt utána visszadobta az étterem a számlámra, kell e tennem valamit? Vagy ingyen ettem?
En felhivnam az ettermet, megiscsak ugy korrekt. Ha utana se tortenik semmi, hagyhatod a fenebe :)
Mindenesetre ha korrekt vagy es szolsz nekik, biztos, hogy egy kovetkezo latogataskor viszonozzak (engem pl. azota egyik kedvenc ettermemben minden ebed utan megvendegelnek egy kaveval :) es nem a penz miatt, de jo erzes.)
Ha kártyával fizetsz akkor először csak zárolja a pénzt, ami OTPnél például előjegyzett kártyaforgalomként szerepel. Ilyenkor a pénz még a te számládon marad, csak a bank nem enged hozzáférni. A keteskedő bankjának X napja van igényelni a pénzt a te bankodtól, különben a zárolás feloldásra kerül és onnantól szabadon használható a pénzed.
Ha ez megtörtént onnantól már nem a te felelősséged a dolog. Majd maximum lerendezik a bankok egymás közt, vagy járulékos veszteségként lekönyvelik. Innentől rajtad múlik felkeresed-e az éttermet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!