Honnan lehet venni az éttermekben általában előforduló háromszög alakú rántott sajtot?
Nem folyik ki a sajt és a panír is tökéletes rajta és a sajt nyúlós.
Több étteremben is találkoztam már vele.
Ezek mirelit sajtok készen veszek valahonnan nem?
Nem az éttermek vágják, panirozzák stb...
Többen elmondtuk több évtizedes éttermi tapasztalattal, éttermekben nincs mirelit rántott sajt.
Tehát hacsak nem egy lepukkant menzán ettél, akkor ilyet ettél:
Nem is értem amúgy ezeket az embereket...
Az, teljesen nyilvánvaló, hogy életükben nem dolgoztak még csak egy tök átlag kommersz másodosztályú étteremben sem, mert azért egy rántott trappista házilag készítve, ott is alap.
Ezt többen igazoltuk, volt itt egy másik szakács, meg egy felszolgáló is...
Hogy az ilyen mindenhez is értő ember, ül otthon, gondolkozik mivel szórakoztassa magát, aztán elhatározza, hogy elhiteti másokkal, hogy ő ért egy szakmához?
30-as! Te mivel foglalkozol? Nyitottál egy büfét, ahova nem találsz munkaerőt, ezért félkész mirelit terméket árulsz? Mert ilyenről már hallottam mostanában...
Nem, azért árulják, mert a szarból várépítős emberek, akik a vendég megkárosításából élnek, ezt veszik. Meg az állami finanszírozású menzák.
Egyébként sikerült még mélyebbre tenned a színvonalat azzal, hogy a kézműves sajtokat valami földön kívüli csodaként állítottad be...
Ugyanis az elmúlt években egyre több a kis helyi sajtkészítő, akiknek a legegyszerűbb sajtjaik nem drágábbak mondjuk egy tollés vagy ammerlandos trappistánál.
(amit ugye általában az éttermekben rántott sajthoz használnak)
Úgyhogy ezzel együtt a kézműves sajtok is terjednek. A trappistával hasonló árkategóriában minőségben nem jobbak annál, de hangzatosabb, jobban eladható.
Ha további kérdésed van, hogy kell normálisan üzemeltetni egy konyhát, nem az alapanyagon, munkaerőn spórolni, és nem mikrós meg fritus félkész szeméttel lehúzni a vendéget, tedd fel külön kérdésbe.
Én minden nap ebben élek...
De úgy látom, nálad valami érzékeny pontra tapinthattam.
Nem is kell rá válaszolni, mivel foglalkozol, ha ennyire véded, meg promózod ezt a szart.
Gondolom te is fent említett szarból várépítős kategóriába tartozol, aki 1 forintból akar meggazdagodni.
Nincs ezzel baj, ha van egy üvegtigris jellegű büféd, ahol 200 forintért árulsz melegszendvicset, meg alkalmazottnak csak alkeszt tudsz felvenni, aki annyit tud, hogy rakd a mirelitet 3 percre a frituba...
Csak mikor többen állítjuk a valóságot, ne akarjál már szembe menni a tényekkel, csak azért, mert ez neked valami megfoghatatlan színvonal, és úgy beállítani ezt a történetet, mint ha az lenne az általános, hogy egy étteremben mirelitet használnak.
Kérdező, egyébként baromi gyorsan véget lehet vetni ennek a "vitának" (mondjuk vitának ez elég méltatlan)
kérdezz rá egy szakácsos fb csoportban, ki miből csinálja a rántott sajtot. Ja, és hol... Kórházi menzán, büntetés végrehajtási intézetben, vagy étteremben.
Á utálom hiába forgatom meg 8x a panírban, hiába próbálom hirtelen sütni stb ma is kifolyt...
Nem igaz, hogy nincs egy normális gyártó, aki minőségi mirelit sajtokat árul.
Kérdező, van jó pár mirelit sajt értékelés a neten, nyugodtan olvasd el őket és próbálj ki párat!
A “szakács” is hiába hisztizik itt, a vendéglátóipari egységek jó része mirelit sajtot szolgál fel. Vannak teljesen ehető, sőt jó előre panírozott sajtok, mirelit és hűtött verzió is. Meg kell nézni az összetételt, aminek min 50-%a sajt az nem ömlesztett cuccból van, hanem egy darab sajt van panírozva
Ezt a kérdést én is fel akartam már tenni, én még csak háromszög alakút sem találtam eddig sehol, az összes bolti eddig pocsék volt amit próbáltam.
Azért gondoltam én is arra, hogy valahonnan beszerzik a mirelit cuccot, mert akárhány helyen ettem mindig egyforma volt minden tekintetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!