Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Honnan lehet venni az éttermek...

Honnan lehet venni az éttermekben általában előforduló háromszög alakú rántott sajtot?

Figyelt kérdés

Nem folyik ki a sajt és a panír is tökéletes rajta és a sajt nyúlós.

Több étteremben is találkoztam már vele.

Ezek mirelit sajtok készen veszek valahonnan nem?

Nem az éttermek vágják, panirozzák stb...

2021. aug. 14. 16:21
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Rengeteg mirelit van, de nagy része rossz minőségű.

Nekem, olyanra lenne szükségem, mint, a bolti trappista sajt és nem mű panír rajta.

2021. aug. 14. 17:54
 12/38 A kérdező kommentje:
Nekem a nyúlós a lényeg, valamint finom panír. "Otthoni" Vagy ami az éttermekben van, de akkor az nem mirelit.
2021. aug. 14. 17:55
 13/38 anonim ***** válasza:
15%
8-as végig lepontozhatsz mindenkit, meg 20-szor leírhatod, hogy metro, tudjuk, hogy létezik, csak most nem ömlesztett gányt keres a kérdező.
2021. aug. 14. 18:03
 14/38 anonim ***** válasza:
88%

1-es, 13-as, akárhányas: te meg dühödben a földhöz verheted a hisztériától kivörösödött seggedet, a kérdés akkor is a közismert háromszög formájú mirelit sajtra vonatkozik. Ezt k.rvára nem helyben kézzel formázza a g.cigurmé Artizán Kézműves Bistreaux-d sem :DDD

Konkrét márkát én sem tudok a kérdezőnek mondani, de nyilván valamilyen tömegtermék az. Nézelődj éttermeket ellátó cégek webshopjaiban, például:

[link]

[link]

[link]

Ha nagyon finomat akarsz enni, akkor a Jégtradenél kapható Lamb&Weston jalapenos falatkákat javaslom, de az nyilván nem a "menzás" rántott sajt élmény.

Ez a három mind vállal kisker értékesítést is (sok más cég nem), de ettől még a százszor javasolt Metro a legbiztosabb megoldás.

Webshop linket tőlük ne követelj, lesz.rják a nyilvános online jelenlétet (csak viszonteladóknak tartják fenn). Odamész, kiváltod az immár mindenkinek elérhető vásárlói kártyát és elslattyogsz a fagyasztókig, választhatsz majd 8 különböző trappista közül.

2021. aug. 14. 18:19
 15/38 A kérdező kommentje:

Nem ezekre a kis háromszögekre gondoltam. Nagy háromszögek. Azt hittem az éttermek nagy része veszi mirelit ezeket a termékeket.

De ahogy írtak valszeg az étterem vesz egy téglalap alakú trapistát és nagy háromszög formára vágják, mert úgy nyilván jobban mutat a tányéron.

Ha rendelsz valahonnan egy vagy több személyes tálat, ilyen sajtok szoktak rajta lenni vagy legalább is én ilyennel találkoztam főként.

Szóval nekem még mindig, olyan sajtra lenne szükségem, ami mirelit és olyan, minőség, mintha itthon csináltam volna én saját magam bolti trapista és nem mű panír.

2021. aug. 14. 18:31
 16/38 A kérdező kommentje:

[link]

Ez jónak tűnik, de ez is kicsit mű sajtnak tűnik.

2021. aug. 14. 18:34
 17/38 A kérdező kommentje:

Igazából az tudna itt igazságot tenni, aki dolgozott már étteremben.

Szóval, hogy a nagy háromszög alakú sajt, ami nyilván esztétika, miatt háromszög.

Azt helyben panírozzák és rendes trapista sajtot használnak esetleg van mirelit termék, ami tényleg olyan, mint az "otthoni"

2021. aug. 14. 18:35
 18/38 anonim ***** válasza:
78%
2021. aug. 14. 18:41
 19/38 anonim ***** válasza:
0%

Nincs ilyen. Nem létezik.

Kétezret is linkelhet akárki.

Biztos valami üzletkötő, vagy valami újdonsült keratívséf az illető linkelgetős válaszoló, nagyjából bele pillantottam a linkekbe, így hirtelen semmit értelmeset nem találtam.

"Jalapenos sajtkém falatok" LOL , hát ha valami távolról integet a sajtnak, akkor ez toronymagasan! Nagyjából coop-os tölmőssajt...

Nem menzás élmény? Tény! Visszahoznák a nyilvános kivégzést, ha egy menzán ilyet mernél bárki elé rakni. :D

A százszor javasolt metro 8 trappistája elmondom, hogy működik.

(Csak hogy tanuljon már itt 1-2 arcos harcos valamit a valóságról, mielőtt még szakértőnek képzelné magát)

Ugyanúgy, mint mondjuk a rozskenyér, vagy a "hús".

Van egy jogszabályi előírás, mi minősülhet rozskenyérnek.

Konkrétan amiben a rozs eléri a 30%-ot, arra rá lehet írni, hogy rozskenyér. Igen, 70% búzaliszt tartalom mellett!

A húsipari hús definíciója, meghatározza, mi minősül húsnak. Mennyi zsírszövet, kötőszövet, ín, porc, stb lehet egy nyesedékben, hogy azt húsnak lehessen nevezni.

Ha ezt nem lépi túl húsnak minősül, annak ellenére, hogy biológiai értelemben izomszövet, lehet, hogy csak 80%-ban van benne.

Tehát ha egy virslire az van írva, hogy 70% húst tartalmaz, annak a "húsnak " alapból csak a 80%-a hús, 70% 80%-a az 56%, hopp, egyből 56%-ra zuhant a 70%-os hústartalmú virslink valódi hústartalma.

Tehát ha egy mirelit rántott trappistára alapból azt írják, hogy 50% trappistát tartalmaz, (nyilván a panírt le kell belőle vonni)

az azt jelenti, hogy a paníron belüli valami, szerencsés esetben talán 2/3 részben tartalmaz trappistát, közel sem természetes állapotában, hanem trappista maradványból ömlesztett (és erősen "feljavított") készítményben.

És ígérem, hogy részemről ennyi volt a szakoktatás, úgy érzem, ez messze nem az én színvonalam, hogy laikus önjelölt megmondóembereknek tartsak élelmiszer ipari kiselőadást. Tessék elvégezni egy élelmiszermérnöki szakot, aztán lehet okoskodni.

2021. aug. 14. 18:56
 20/38 anonim ***** válasza:
95%

17-es kérdésre:

Olvasd el az 1-es választ.

3 évtizede dolgozom vendéglátásban, és élelmiszerekkel.

2021. aug. 14. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!