Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Honnan lehet venni az éttermek...

Honnan lehet venni az éttermekben általában előforduló háromszög alakú rántott sajtot?

Figyelt kérdés

Nem folyik ki a sajt és a panír is tökéletes rajta és a sajt nyúlós.


Több étteremben is találkoztam már vele.


Ezek mirelit sajtok készen veszek valahonnan nem?


Nem az éttermek vágják, panirozzák stb...



2021. aug. 14. 16:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
48%

Én kezdem unni a mirelit csak szar lehet hisztidet, ott a Magyar Élelmiszerkönyv, ami elég szigorú.

Igen vannak olcsóbb sajtok (mirelit meg nem mirelit), de nem minden ipari hulladék. El kell menni a boltba, aztán el lehet olvasni az összetevőket, mielőtt megveszel valamit.

2021. aug. 14. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/38 anonim ***** válasza:
20%

"Az utolsó iskolai menzán is azt szolgálják fel. A linkeken van ezer féle termék, köztük sok "nagy háromszög" is. Nem, egyáltalán nem a konyhán vagdossák és panírozzák szinte sehol sem."


Az utolsó iskolai menzán lehet, hogy azt szolgálják fel, ezt te biztos jobban tudod, ezek alapján valami igen komoly menzás néni tapasztalatod lehet, még a 60-as évekből...


... csak hát én meg pont ezért kezdtem a válaszomat azzal, hogy ezt nem étteremnek hívják, hanem moslékgyártó büfének.


Ha egyszer lesz olyan szerencséd, hogy átlépheted egy igazi étterem konyhájának a küszöbét, hatalmas csodálkozással fogod látni, hogy ha a konyhán nem betanított segédmunkások dolgoznak, akkor bizony "vagdossák és panírozzák" a sajtot. Furcsa, mi? Hogy így is lehet...

Ételkészítésnek hívják egyébként.

Meg szeletelésnek és bundázásnak...

2021. aug. 14. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/38 anonim ***** válasza:
81%

"nem a konyhán vagdossák és panírozzák szinte sehol sem."

Én '92 óta vagyok szakács, anno sokat dolgoztam a Balaton-parton, emiatt a szezonmunka miatt sok munkahely váltásom volt, szerintem közel 20 étteremben dolgoztam az ország több pontján.

Soha egyetlen helyen se dolgoztam még mirelit rántott sajttal.

Sima trappistát használunk.

Az alakja meg azért háromszög, mert régen még ilyen téglatest tömb trappista se igazán volt, csak kerek. Gurigák.

Na most azt hogy lehet egyenletesen felszeletelni? Hogy minden szelet ugyanannyi deka legyen?

Hát sehogy máshogy, csak ha a gurigát kör lapokra vágom.

Szóval először elvágtuk 4 felé, és utána szeleteltük belőle a háromszögeket, pontosabban körcikkeket.Ez az alak megmaradt hagyományosan, úgyhogy a mostani téglatesteket is ezért vágjuk el átlóban, mert ez valahogy bennemaradt a köztudatban, hogy a sajt a háromszög. :)

De a lényeg, hogy mai napig én vágom és bundázom, nem is keveset, mert örök klasszikus. Szerintem ha én olyat mondanék a górénak, hogy vegyünk mirelit sajtot, ki is rúgna. :D Ahhoz minek szakács? XD

2021. aug. 14. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/38 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor ezek szerint nem mirelit😃.

Lehetne egy, olyan mirelit gyártó, aki minden adalék nélkül és "szín" trapistaból csinálná termékét még, ha esetleg drágábban is kellene adnia emiatt.


Sokan nem szeretnek pepecselni panírozgarni a sajtót én főleg, amiatt, mert gyakran kifolyik.

2021. aug. 14. 20:01
 25/38 anonim ***** válasza:
88%
2-es vagyok, én is étteremben dolgozom. Pincérként, de természetesen látom, hogy mi folyik a konyhában. Nem mirelit, tényleg ott panírozzák. Sok helyen dolgoztam már, ebből eddig egyszer találkoztam mirelittel, teljesen más volt az íze, nem finom. (Persze ha azon nőttem volna fel, akkor biztos ízlene.)
2021. aug. 14. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig a 2-es vagyok, amúgy én sem tudom otthon rendesen elkészíteni. Egyrészt pepecselős, másrészt kell hozzá kézügyesség tényleg, hogy rendesen be tudd panírozni. Meg ugye otthon nem olyan böhöm nagy tálban panírozol, mint egy éttermi konyhán, ahol naponta 200 adagot eladnak, nyilván ez is számít a sikerhez. Ja, meg a gyakorlat.
2021. aug. 14. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/38 anonim ***** válasza:
84%

A jó panírozásnak 2 titka van:

- nedves kéz - száraz kéz módszer

és

- némi tojás bekeverése a morzsába

2021. aug. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/38 A kérdező kommentje:

Nem értem miért nincs egy, olyan gyártó, aki nem fogta meg ezt a piaci rést😃


Én megvenné kicsit drágábban, de olcsóbban, mint pl étterembe.


Igazi mirelit trapista sajtot.😃

2021. aug. 14. 21:34
 29/38 anonim ***** válasza:
87%

#19-est pontosítanám egy picit.



"Konkrétan amiben a rozs eléri a 30%-ot, arra rá lehet írni, hogy rozskenyér. Igen, 70% búzaliszt tartalom mellett!"


Ez igaz, de tegyük hozzá, hogy 100% rozsból készült kenyér kb. olyan élvezetes, mintha egy fűrészpor brikettet ennél. 100% rozskenyér az ilyen előrecsomagolt bio kenyerek:


[link]


pl. ez


"A húsipari hús definíciója, meghatározza, mi minősül húsnak. Mennyi zsírszövet, kötőszövet, ín, porc, stb lehet egy nyesedékben, hogy azt húsnak lehessen nevezni."


Így van, azonban húsként csak a vázizomzatot lehet feltüntetni. Ín,porc stb egyáltalán nem számítható bele a húsba. Legtöbb esetben a kötőszöveti fehérje aránya max. 25% lehet. Nyilván ez már egyéni megítélés kérdése, hogy sok vagy nem. A te példád szerint akkor pl. egy tarja vagy lábszár csak 70-80%-ban hús, hiszen tele van kötőszövettel és zsírral, ennek ellenére mindenki húsnak gondolja és előszeretettel fogyasztja. 1-2 éve törvényi előírás van már a mechanikusan lefejtett hús alkalmazására és jelölésére, tehát már ezt sem lehet korlátlanul felhasználni (mondjuk szerintem 0%-ra kellene csökkenteni mindenben).


"Tehát ha egy mirelit rántott trappistára alapból azt írják, hogy 50% trappistát tartalmaz, (nyilván a panírt le kell belőle vonni)"


Van egy termék a rántott sajt. Ez áll panírból, sajtból, fűszerből stb stb. Ha az van ráírva, hogy 50% trappista, akkor annyit tartalmaz. Pont. Ha ömlesztett "keverék" lenne akkor azt külön fel kell tüntetni.


Nyilván az ilyen fantázianevek "nuggets" meg a tökömtudja az valóban bármit tartalmazhat és kb. annyi sajtot látott mint a sajtos chio.

2021. aug. 14. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/38 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, hacsak nem valami 5 csillagos helyen ettél, akkor ezt etted:

[link]

2021. aug. 14. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!