Budapesten nem néznek jószemmel, ha nem adok borravalót?
Figyelt kérdés
Ha nem adok borravalót az ilyen olcsóbb street food/beülős éttermekben, akkor az baj?2021. aug. 12. 09:08
1/5 anonim válasza:
A borravalót a felszolgálásért adod. Ha nem szolgálják fel az ételt, hanem te mész oda a pulthoz megrendelni és aztán elvinni az asztalhoz, akkor nincs mire adnod.
2/5 anonim válasza:
Én sehol se szoktam adni és sose volt belőle gond
3/5 anonim válasza:
Én is csak ritkán szoktam adni, ha tényleg azt látom a pincéren, hogy próbál segíteni a választásban, érdekli hogy hogy ízlett az étel, kedvesen szól hozzám. Az street food éttermekben meg az ilyen olcsóbb "kifőzdékben" ahol a pultnál veszem át az ételt eszemben sincs borravalót adni. Egyébként lehet csak én érzem ezt, viszont amíg vidéken éltem én inkább éreztem azt az átlagos éttermekben, hogy elvárás lenne a borravaló.
4/5 anonim válasza:
Nem csak Budapesten. Olyan éttermekben, ahol van felszolgálás, illik adni, ha elégedett voltál (és ha nem szerepel a számlán, hogy már tartalmazza a szervizdíjat). Ennek a fővároshoz semmi köze.
5/5 anonim válasza:
#4 Viszont még a III. kerületben világhírű étteremben sem illik látványosan kevesellni a 10,5 %-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!