Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A vendéglátásban miértnem...

A vendéglátásban miértnem szeretik rendesen bejelenteni az embert?

Figyelt kérdés

Akár konyhai dolgozó, pincér, kisegítő, ételfutár, stb.

Híresen nem jelentik be a munkavállalókat, csak 2 vagy 4 órás munkaviszony van ami már jónak számít, mert legalább valamennyire bejelent. Mi ennek az oka?


2021. jún. 3. 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert sóherek.Azt még kifelejtetted hogy minimál bérre, szabadságot nem fizet,ha beteg lettél igy jártál.Aztán csodálkoznak hogy senki nem megy vendèglátózni.
2021. jún. 3. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Említhetted volna az építő9part, kereskedelmet, takarító cégeket, biztonsági őröket, és még lehetne sorolni.

Kevesebb járulék fizetés az állam felé.

2021. jún. 3. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert csalnak! Adot is az allam fele, de a dolgozoval is kicsesznek, mert a reszmunkaido maskent nyom a lattban, a nyugdij elszamolasanal. Fiatalokkal lehet megcsinalni, mert meg nem gondolnak a nyugdijra.
2021. jún. 3. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

Mert drága a munkaerő. Akinek közgáz diplomája van vagy bármilyen üzleti és számolt már bérköltséget, az érti. Egyszerűen a vendéglátás borzasztó munkaerőigényes ágazat. Gondolj bele, hogy egy pincérnek egyszerre 4-5 asztal épphogy megoldható. Ez kb 15 fő/ nap. A kisebb éttermeknek is napi 50 fős foglalása van. Ahhoz minimum 3 szakács kell, egy mosogató, egy menezdser, egy tulaj. Mindeközben a bevétel abból az 50 főből jön. Ilyenkor még nincs műszakváltás, szabadság, szabadnap stb. A bér pedig a legnagyobb költség abból a szempontból, hogy ha az étterem (a kerekített szép számok kedvéért) 1 350 ezret szán egy munkavállalónak, abból 350 rögtön megy az államnak azután hogy foglalkoztatja az embert. a fizetése annak a munkavállalónak bruttó 1 000 000, amiből kézhez kap 660 ezret. Tehát a munkavállaló kétszer anniyba kerül (mindig mindenhol), mint amit megkap. Sok nagyvállalatnál egy számítógép kiválthat egy félállást, vagy egy program. Ez a vendégltáásban nincs, muszáj emberként viselkedni, érintkezni a vendéggel, miközben minden háttérmunkát (szállíás, raktározás stb) elvégezni is. Nem lehet sehogy se spórolni az embereken.


A másik ok pedig az, hogy amennyit vendéglátásban dolgoznak az sokszor olyan sok, hogy tiltja a törvény is. Akár 4x16 órát hetente.

2021. jún. 3. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!