Mi a különbség a sólet és a babfőzelék között?
Sóletbe szoktak tenni árpagyöngyöt(gersli) és füstölt húst is.
Az #1-esnek annyiban igaza van, hogy gyakori feltét a főtt tojás benne, amit ha nagyon autentikusak akarnak lenni, akkor benne főznek. A sütő úgy kerül képbe - megint csak, ha nagyon autentikusak akarnak lenni - hogy ott készül vagy legalábbis ott fejezik be, mivel zsidó étel és a zsidók szombaton nem dolgozhatnak, még csak nem is főzhetnek, ezért hagyományosan a kemencébe vagy sütőbe tették pénteken este és ott szombat délre készre "sült"(főtt a saját levében).
a sólet bab+árpagyöngy és hússal fő, hagyma, paprika, liszt és paradicsompüré is van benne, és sütőben/kemencében szokás készíteni sok órán keresztül. főtt tojással szokás tálalni. a liszt sűríti be, de ez nem rántás, mert nem zsiradékkal kevered a lisztet.
a babfőzeléket a tűzhelyen készíted, forralod, főzöd, és rántod vagy habarod, így tejtermék is lehet benne (a sóletben nem). feltétnek leggyakrabban pörkölt jár.
Semmi! Ugyan is az is babfőzelék csak zsidósan csinálva ?
Bár azt mondják hiteles zsidó étel a (sólet ) csak azt nem értem a zsidók elmondásuk szerint,a sivatagból származnak ?
Ott hol szaladgálnak libák,kacsák,hol terem bab sok itt a kérdőjel mint zsidók körül is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!