Miért nem szeretik a pincérek, ha egy többfős társaság tagjai külön fizetnek?
Én úgy tapasztaltam, egyáltalán nem problémáznak rajta. Mi ha úgy megyünk, előre jelezzük, és ő úgy rögzíti, sosem volt gond belőle.
Amikor meg osztálytalálkozó volt, és mindenki magának fizetett, mindenki kapott egy papírt, és arra írták rá a fogyasztást, és a végén az alapján számoltak. Akkor se jelezték, hogy probléma lenne belőle.
Szerintem csak akkor gond, ha később variálgatás van, ahogy korábban már írta is valaki. Ahová én járok (mármint vírus mentes időben), ott előre meg is szokták kérdezni mindenkitől, hogy a végén hogy kérik a számlát, egyben, vagy külön?
Gondolom, pont azért, hogy a kellemetlen helyzeteket elkerüljék
Azért, mert általában sokkal macerásabb, ami a többi vendég kiszolgálásának a rovására megy. Kis étteremben dolgozok, sokszor egyedül vagyok. Általában ha jön egy nagyobb társaság, mindig megkérdezem rendelés felvételekor, hogy írhatom e egy asztalhoz. Ha ilyenkor jelzik, hogy külön fizetnének, már a rendszerbe külön fel tudom ütni a tételeket, így a fizetés is gyorsan megy. Sokszor előfordul, hogy nem jelzik előre, variálják a rendelést ( köret csere, x dologból csak fél adagot kér, szószt nem kér rá, így azt nem lehetne e levonni a végösszegből,
az egyik kártyával fizetne, a másik kp, harmadiknak van ajándékutalványa.. sokszor mire kigobozunk egy nagy számlát, a többi vendég már türelmetlen. Plusz sajnos elmondható, hogy azok a vendégek akik ennyire rugalmatlanok, ők a legmacerásabbak is. Megkérdezem, hogy kérnek e üdítőt az ételekhez, nem kell nekik, utána meg egyesével adják le a rendelést. Eszükbe jut, hogy nem hiába van öntet az adott ételhez, nélküle száraz a hús, így mégis kérnék.. Ha más asztalnál vagyok már hallom a sok "elnézést", jelezve, hogy menjek már oda még egyszer. A borravaló része amit írsz, egyáltalán nem igaz. Az esetek nagy részében azok a vendégek hagynak, akik a leginkább problémamentesek. A nagy társaságok azért is rizikósak, mert sokszor nem jelentkeznek be előre, jönnek 12-20an, akkor el kell kezdeni átrendezni nekik az éttermet, ami megint a többi vendég rovására megy.
Érdekes. Jó sztorikat olvastam, mindig is tudtam, hogy a vendéglátós sokkal többet tud minden pszichológusnál az emberekről!!!
Amikor én kérek bontott számlát először megkérdezem, hogy lehet-e. Majd bontjuk. A végén megkérdezzük, hogy minden rendben volt e a fizetéssel.
Sosem volt még gond. Meglepő!
Veszprémben volt olyan hely, ahol minden kört külön fizettünk. Majd a végén volt még egyszer ki akarta fizettetni velünk a nőci az egészet. Hát az durva volt! Azóta minden kör után számlát kérek :) nénikétekkel szórakozatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!