Miért nem szeretik a pincérek, ha egy többfős társaság
tagjai külön fizetnek?
#vendéglátóhelyen történő fizetés
11: Ez nem igaz. Kevés helyen van még szervizdíj.
2021. jan. 8. 13:04
Azért ne csináljunk már úgy, mintha ez valami NASA szintű bonyolult ügy lenne, meg bunkóságnak mondani, meg csicskáztatásnak. Nem azt kéri a vendég, hogy közben ugráljon fél lábon a pincér szavaljon Adyt.
Ha egy társaság két részletben fizet, azért az nem olyan nagy ügy, vagy ha van 3 ember és külön fizetnek. Ha 20-an vannak és mindenki külön akar, akkor fizessenek körönként. Ezt lehet is előre közölni.
2021. jan. 8. 13:07
13. Nem azzal van a baj, ha 2 3 ember akar külön fizetni, hanem ha pl egy 10 fős társaság akik még csak nem is szólnak előre. Aztán még meg a variálás is mint ahogy egy korábbi kommentelő leirta. És a végén még a pincér a hibás és még rajta követelik vissza a szerintük pluszban kifizetett pénzt. Ez már önmagában is bosszantó, nemhogy ha még mondjuk egy nagyobb étteremben teleház van és még van ezen kívül 1 2 ilyen eset plusz a többi vendég. Nem egy NASA színű feladat, de amikor már 10 órája talpon vagy és szolga ként használnak fel egyes vendégek akkor néha elszakad a cérna. Aki azt hiszi, hogy egy pincér feladata, hogy mosolyog meg lerakja a kaját az asztalra, az próbáljon ki 1 2 napot.
2021. jan. 8. 13:34
14/28 A kérdező kommentje:
#4 Honnan tudod előre, hogy kik fizetnek együtt, és kik külön?
#10 Én a külön fizetésről írtam, nem a csettintgetésről. Ez két külön dolog.
14: nehogy már ettől szolgának érezd magad.
2021. jan. 8. 14:08
Ebédelni, vacsorázni nem szokott beesni 10-20 fős társaság. Asztal foglalnak és akkor mindent meg lehet beszélni előre, mivel általában nem is a la carte választanak, hanem előre megrendelik, hogy mit szeretnének, hogy szeretnék.
Nagyobb ivós társaságoknál meg körönkénti fizetés van általában.
Csak ivós helyen meg szinte mindig úgy van, hogy aki, amit rendel, rögtön fizeti is.
Most ha 2-3ember beül vhova meginni egy-egy forrócsokit, azt nem bonyolult külön fizettetni.
2021. jan. 8. 14:28
17. Nem 1 forró csokirol volt szó. És nem biztos hogy el óra foglalnak. Ha bejön pl 2 db 4 tagú család az már 8 fő ha együtt jönnek. Meg alapból itt 1 2 ember hozzáállásával van baj. Nem az, hogy jolvan akkor össze dobjuk és akkor oké mindneki fizette a sajátját, hanem márpedig én akkoris kiszámláztatom külön mert há' nehogymá' én vagyok a tisztelt vendég. Aztán meg kavarok is, meg még nekem áll feljebb ha a pincér nem tudja követni a 100. Opciót hogy akkor ki kivel van. Ez a baj. Nem az ha bejönek hárman és 1-1 forrocsokit külön fizetnek.
2021. jan. 8. 14:36
16. Nem tudom mit szólnál ha a kollégád vagy a főnököd így szólna neked: csettintgetés közben "hé gyere már ide". Te is azt gondolnád, hogy annak a bizonyosnak csettintgessen.
Egyébként kérdező, nem a csettintgetésről volt szó azt csak példa ként hoztam fel az etiketthez. De látom nem ment át az infó.
2021. jan. 8. 14:39
19: hogy jön ide a csettintgetes? Nem erről volt szó. Vki bedobta és most ezen lovagoltok. Vagy ugyanaz írja az összes csettintgetős kommentet.
2021. jan. 8. 14:41
20. Én dobtam meg egy példának, erre a kérdező mondta, hogy nem erről van szó én meg mondtam, hogy tudom csak egy példa volt. Ne legyél már ennyire sötét kérlek.
2021. jan. 8. 14:44
Kapcsolódó kérdések: