MIért nem alakult ki Magyarországon koktél kultúra?
Így van, 7-es, de csak egyszer kell feltölteni a tartalékokat. Utána már csak aprádonként kell utána pótolni. Már ha valakinek megéri.
Nem sokkal drágább, mintha tömény konyakot vagy whiskyt kortyolgatsz esténként.
#11
Na, én pl. azt se kortyolgatok. :)
Amilyen gyakran én iszok, még a tömény is rám romlana, ha "betáraznék" koktél-alapanyagokból. :)
Szerintem nem kell mindenféle alapanyagot betárazni, elég az a pár, ami a kedvenc koktélotokhoz kell. Mondjuk mi elég sokféle italt kapunk ajándékba (aminek egy része megy továbbajándékozásra :-D), tehát alig kell venni pár fajtát, hogy megfelelő választék legyen.
De tényleg megéri!
Manapság egy Aperol Spritz min. 1200-1500 ft.
Amiben van kb. fél dl Aperol, ugyanennyi prosecco (vagy fehérbor) és szóda.
Egy 7,5 dl-es Aperol ~3400 Ft. Ebből ugye van 15 koktél, azaz kb. 230 ft jut egyre. Ugyanennyi jó fehérbor kb. 70 ft, de legyen 100, vagy 120 ha Prosecco. Még mindig csak 350 Ft-nál járunk - a koktélbáros 1200-1500-zal szemben. :)
OK, de ha az ember csak 1-2 koktélt akar inni 2-3 havonta, akkor nem éri meg. Egy üveg prosecco 2-3000 Ft, ha azt felbontod meg is kell inni, mert megdöglik.
Persze, ha valaki gyakran iszik vagy házibulit/kertiparty. - t tart, akkor jól jön ki.
Szerintem pont az AS tök jó száraz fehérborral is. Úgyis kell bele szóda!
Amúgy pont most volt az aldiban akciósan tán 1200 a Prosecco. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!