Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » MIért nem alakult ki Magyarors...

MIért nem alakult ki Magyarországon koktél kultúra?

Figyelt kérdés
régi szakácskönyveket, háztartási útmutatókat gyüjtök csak 1945 előtti kiadásokat. Rengeteg jó koktél recept található bennük, és mégis valahogy nincs benne a köztudatban, Londonnal Párizzsal szemben, ahol sok jól működő koktél bár van.

2020. szept. 16. 10:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Mert a magyarok megelégednek egy fél deci pálinkával is mindenféle belekeverés meg mininapernyő nélkül.
2020. szept. 16. 10:42
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

Na megint egy szűklátókörű általánosítás...

Nyilván Bivalyb.sznádon a Párizs fénye kocsmában :-D nincs kultúrája a koktéloknak.

De ha Bp-en, vagy nagyobb városokban megfelelő helyre mész, ott bármilyen "nyugati" koktélt ismernek, és bekevernek neked.

2020. szept. 16. 11:02
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Mert a többség - NEM az elit - számára az a lényeg, hogy minél olcsóbban, minél kevesebb mennyiséggel hullarészegre tudja magát inni!
2020. szept. 16. 11:21
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
mert draga, bonyolult, a palinkat meg a bort siman kiontod magadnak otthon. kar amugy, en nagyon szeretem a koktelokat
2020. szept. 16. 11:30
 5/16 anonim ***** válasza:
96%
Én néha szeretem és szoktam inni, de iszonyatosan drága szokott lenni (vagy felvizezett óccsó), ezért igen ritka alkalom, hogy koktélozunk.
2020. szept. 16. 11:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Forró nyári estéken szoktunk koktélozni otthon a kertben. Mi keverjük őket, már az is jó buli. Van jó néhány koktélos "szakácskönyvem". Na meg koktélrázóm, turmixom. És egy kis tárolóm a hozzávalókból.

Utolsó, ha te rázod, kevered, nem drága.

Viszont az is igaz, hogy a barátainkat nem tudtuk lenyűgözni vele. Ők a gin tonicon kívül nem szeretik hígítani az italukat.

Amúgy én is úgy gondolom, hogy a koktélok úgy születtek meg, hogy apu hazament este, ivott volna valamit, aztán épp kifogyóban volt a készlet, így hát összeöntötte őket. Megkóstolta, nem ízlett, töltött rá gyümölcslét. Még mindig nem volt az igazi, tett bele jégkockát.:)

De ha jól visszagondolok, a szüleim konyhájában hasonló volt a szilveszteri bólé. Vagy 50 éve. Nekik is volt bólés táljuk, bólés poharuk, de az nagy mennyiségben készült 20-30 embernek. Nem rázták, hanem keverték, volt benne sok gyümölcs, gyümölcslé, pezsgő, bor, és valami erős, esetenként konyak vagy rum.

2020. szept. 16. 14:39
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"Utolsó, ha te rázod, kevered, nem drága."

Hát, ahhoz meg be kell vásárolni egy csomó dolgot, mert amúgy nem tartunk otthon rumot, martinit, gránátalmaszirupot, meg hasonlókat. :D

2020. szept. 16. 14:46
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
De hosszú távon megéri...
2020. szept. 16. 15:00
 9/16 anonim ***** válasza:
87%

A kérdésedben a válasz.

Mivel a háború után beköszöntött a "csodás" kommunizmus ahol tűzzel-vassal írtották az ilyen burzsoá dolgokat mint koktélozás is. Maximum nagyon minimálisan volt elérhető, emiatt felnőtt pár generáció akinek nem sok fogalma volt arról, hogy ilyen is van.

De azért az elmúlt 30 évben sokat változott, javult a helyzet.

2020. szept. 16. 15:51
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretek koktélozni, de az én tárcámnak drága. Főleg akkor, ha méricskélik és nem érzésre öntik. Voltam tavaly olyan buliban ahol Lajsz András és tanítványai kevertek és nagyon finomak voltak. Megkérdezték mi legyen a fő irány, ízvilág, utána pedig alkottak finomabbnál finomabb csodákat.

Amúgy a legtöbb embernek szerintem drága, a másik hogy kb van 10 amit mindenki ismer és azok is vannak a legtöbb helyen.

2020. szept. 16. 15:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!