Szerintetek melyik vonalat vigyem a saját pizzeria menülepjában?
Nyitni akarok egy pizzériát, ami csak kiszállítással fog foglalkozni.
de dilemma előtt vagyok. a vékonyabb tésztás finomabb vonalat vigyem, ami nem papír vékony de nem is pizz Hut os különlegesebb ízekkel, célközönség tipikus multis 40 es családok ahol a feleség mondja, hogy jó akkor rendeljünk egy pizzát de csak innen mert ezt én is megeszem. és hiába drágább mint az de ez legalább finom és havi egyszer kibírjuk.
A másik pegid az iszonyat vastag tésztás,de jól megpakolt ( olcsóbb dolgokkal) pizza vonal, amiket férfi társaságok rendelnek meg a sörözőbe mert felszívja a tészta az alkoholt és agyon lehet ketchupozni legalább. valamint a tinédzserek mert ketchupozni lehet és olcsó és laktató.
jól összefoglaltad a két típust :)
személy szerint én ugyan az elsőt pártolom, de üzletileg sajnos lehet, jobban jársz a másodikkal.. amennyire én látom, jellemzőbb a mennyiségi szemlélet, hogy az emberek sokat szeretnének enni olcsón
Ha van két kemencéd, akkor párhuzamosan is tolhatod a reformpizza és a traktorpizza vonalat. Én írnék mindkettőhöz egy vicces leírást, ami nem bántó egyik félnek sem, sőt bátorítja őket, hogy felvállalják a választásukat. Szerintem ezzel hiánypótló lennél a piacon, mert kevés olyan családdal találkozom, ahol egyezik a családtagok pizzaízlése, inkább az van, hogy akárhol veszik a pizzát, az egy kompromisszum pont emiatt, hogy ki ezt, ki azt szereti.
De ha választani kéne, én az elsőt rendelném, különösen ha lenne teljeskiőrlésű pizzatészta is, rendszeres vásárlója vagyok egy ilyen pizzériának, ahol saccperkábé 2500-3000 Ft egy pizza és nem csak havi egyszer bírom ki, sőt, a kiszállítási útvonalakból és az értékelésekből ítélve elég sokan kibírják elég gyakran. ;)
Én a vékonytésztást szeretem, de az 5-ös válaszolóval teljes mértékben egyetértek.
Olaszországban éltem évekig, sokszor jártunk pizzeriába és ott alapvető igény volt a tésztaválasztás lehetősége.
Helytől és konkurenciától is függ. Budapest / vidék?
Ha a környéken több pizzéria is van, meg kell nézni, melyikből van több. Ha sok úgymond kenyérlángost kínáló pizzéria van, akkor érdemes lehet próbálkozni az olasszal. Ha kis város, ami nem bír el sok pizzériát, akkor ott a vastag tésztás, sok feltétes lehet a nyerő, de "ócsón".
Ha olasz stílusút szeretnél, figyelj oda, hogy mindig magas legyen a minőség mindenben. Olasz szalámi, jó minőségű mozzarella, friss zöldségek, stb. Az a baj, hogy a pizzadobozban megfonnyad a rukkola is, mire kiérsz vele a címre, úgy már nem az igazi.
Ha a vastag tésztásat (amit amúgy 10-ből 6-7 ember választ), akkor nagy gond nincs ilyen szempontból. Nagy legyen a pizza, jól megpakolva mindennel. Az alapanyagok minősége ez esetben nem szempont, akik ilyet esznek, általában azt se tudják, hogy többféle sajt létezik. Szóval legolcsóbb alapanyagokból mennyiséget, olcsón. Célszerű ilyenkor csinálni családi méretű verziót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!