Adtok borravalót egy olyan étteremben, ahol bunkó/fura a kiszolgálás vagy csúnyán elrontották az ételeteket?
Ha mondjuk te normális vendég vagy és a felszolgáló meg fejeket vág/bunkózik, akkor ésszerű, hogy nincs borravaló, nem? Vagy ha tényleg elkúrták a kaját.
Ezen vitatkounk egy barátnőmmel, szerinte az mindenképp jár nekik. Mindketten voltunk már felszolgálók amúgy, szóval én tökre megértem, hogy stresszes a munka, de aki képtelen megadni az alapvető emberi tiszteletet a vendégének, az minek megy vendéglátásba? Én is azért jöttem el anno, mert éreztem, hogy nem tudnék tovább kedves lenni. Kinek van igaza?
Ha bunkók velem,akkor semmiképp. Ha mondjuk kipróbálok egy újdonságot,de nekem nem jön be akkor hagyok. Ha szét van égetve a kaja,vagy hasonló,akkor ott helyben jelzem a problémát .
Én is vendéglátós vagyok ,annak üzenem aki szerint nem kötelező a jatt,mert neki sem adnak plusz pénzt a munkahelyén: igen ám,de neked gondolom van egy fix béred . Nem 5 ezer 14 óra munkáért a fix,a többit meg szedd össze a jattból (ha tudod) .
Tökre megértem ezt az álláspontot is,csak a magyar vállalkozók igyekeznek az utolsó szál bőrt is lenyúzni a dolgozókról. Sok helyen fix fizetése sincs egy pincérnek,csak a jatt . Ezzel nem biztos,hogy rosszul jár egyébként ,de a munkáltató máris kispórolta egy ember fizetését egészben .
Szóval alapjaiban vannak (nagy) problémák a vendéglátással ,és erről nem a pincér ,a szakács, a pultos tehet.
Utolsó : abban igazad van ,hogy a konyhai személyzet is megérdemli a jattot,ebben tökéletesen egyetértünk. De az,hogy valaki jobban megérdemli mint a másik azért nem igaz,mert ha parasztok a felszolgálók,bármilyen jó is a kaja,én többet nem megyek vissza a helyre. Ugyanez visszafelé is igaz .
Egy étteremben egy csapat dolgozik,és mindenkinek a munkája ugyanolyan fontos ,ezt gondolom nem kell senkinek bemutatni aki vendéglátásban dolgozik,milyen ha akár egy ember is hiányzik egy műszakban ,legyen az bárki ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!