Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Adtok borravalót egy olyan...

Adtok borravalót egy olyan étteremben, ahol bunkó/fura a kiszolgálás vagy csúnyán elrontották az ételeteket?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk te normális vendég vagy és a felszolgáló meg fejeket vág/bunkózik, akkor ésszerű, hogy nincs borravaló, nem? Vagy ha tényleg elkúrták a kaját.

Ezen vitatkounk egy barátnőmmel, szerinte az mindenképp jár nekik. Mindketten voltunk már felszolgálók amúgy, szóval én tökre megértem, hogy stresszes a munka, de aki képtelen megadni az alapvető emberi tiszteletet a vendégének, az minek megy vendéglátásba? Én is azért jöttem el anno, mert éreztem, hogy nem tudnék tovább kedves lenni. Kinek van igaza?


2020. febr. 17. 09:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha bunkók velem,akkor semmiképp. Ha mondjuk kipróbálok egy újdonságot,de nekem nem jön be akkor hagyok. Ha szét van égetve a kaja,vagy hasonló,akkor ott helyben jelzem a problémát .

Én is vendéglátós vagyok ,annak üzenem aki szerint nem kötelező a jatt,mert neki sem adnak plusz pénzt a munkahelyén: igen ám,de neked gondolom van egy fix béred . Nem 5 ezer 14 óra munkáért a fix,a többit meg szedd össze a jattból (ha tudod) .

Tökre megértem ezt az álláspontot is,csak a magyar vállalkozók igyekeznek az utolsó szál bőrt is lenyúzni a dolgozókról. Sok helyen fix fizetése sincs egy pincérnek,csak a jatt . Ezzel nem biztos,hogy rosszul jár egyébként ,de a munkáltató máris kispórolta egy ember fizetését egészben .

Szóval alapjaiban vannak (nagy) problémák a vendéglátással ,és erről nem a pincér ,a szakács, a pultos tehet.

2020. febr. 17. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen igaza van a közvetlen előttem szólónak, nem beszélve arról, hogy egyre több helyről hallom vissza, hogy a felszolgálók NEM TARTHATJÁK MEG A BORRAVALÓT. Akkor kérdem én, miért adjak? Gazdagítsam tovább a vállalkozót aki kizsákmányolja az alkalmazottait? Szakácsként pedig az a véleményem, hogy a konyhai dolgozók éppúgy (ha nem jobban) megérdemlik a borravalóz, mint a felszolgálók. Gondoljatok bele, mennyivel több a jó kajában az ő melójuk, amint a felszolgálóké. Ausztriában nem idegen pénzt beküldeni a szakácsoknak a konyhára.
2020. febr. 20. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
60%

Utolsó : abban igazad van ,hogy a konyhai személyzet is megérdemli a jattot,ebben tökéletesen egyetértünk. De az,hogy valaki jobban megérdemli mint a másik azért nem igaz,mert ha parasztok a felszolgálók,bármilyen jó is a kaja,én többet nem megyek vissza a helyre. Ugyanez visszafelé is igaz .

Egy étteremben egy csapat dolgozik,és mindenkinek a munkája ugyanolyan fontos ,ezt gondolom nem kell senkinek bemutatni aki vendéglátásban dolgozik,milyen ha akár egy ember is hiányzik egy műszakban ,legyen az bárki ..

2020. febr. 20. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!