Itthon miért nincs kultúrája az étterembe járásnak?
Jó itthon sok mindennek nincs kultúrája, de az emberek többsége csak akkor megy étterembe ha ünnepel valamit évente 1-2x.
Ez miért van?
Tévedsz!
Az embereknek megvan a kultúrájuk az étterembe járáshoz!
PÉNZÜK nincs meg hozzá...
Igen amit egyrészt írtak előttem anyagi okok.
Másrészt lehet akármilyen étterem én pl nagyim főztjét imádom
Ha lehet választani hogy nála vagy étteremben akkor inkább nála 😊
Mert csóróság van itthon. Nincs akkora fizetés, mint fejlettebb országokban. Sokan csak olcsó ételeket csinálnak, de azt is a lehető legolcsóbb alapanyagokból.
Egy pizza is van hogy 2000ft, inkább akkor sokkal olcsóbban megcsinálja otthon magának és nem egy főre, hanem többre, meg úgy hogy ebédre és marad vacsorára is.
Ha meg egy család elmegy étterembe több tízezer forintot is ott hagy, ezt a legtöbb ember nem teheti meg. Ismerek én is olyat aki havonta legalább egyszer jár étteremben, de sokszor hozatják is az étekt házhoz, bár ők külföldön dolgoznak, de itt élnek. Meg tudok olyat akik havonta járnak étterembe, de abba akarják hagyni, mert lesz gyerek és így másra kell az a pénz.
Ha itt is lennének olyan fizetések, lenne ennek itt is kultúrája. 2 fő ha dupla annyit keresne mint jelenleg, de semmire nem gyűjtenek, semmire nem költenek, akkor valamennyit tennének félre, többiből meg utazások, étterem, wellness, meg minden más kényelmes, pihentető dolog.
@dubitus
Tényleg nincs ennek kultúrája itthon, de ennek szimplán anyagi oka van. Mégpedig azért mert sosem volt nálunk egy széles középréteg, aki megengedhetné a rendszeres étterembe járogatást. Van egy elég nagy alacsony színvonalon élő réteg aki eleve nem engedheti meg. Aztán van sok nem annyira rég óta kikapaszkodott pénzes proli. Lásd a Scohbert házaspár pl, akik beülnek a száz michelin csillagos étterembe, aztán majd ki esik a kapa meg a kombájn a szájukból, annyira látszik hogy nem oda valók. Akinek meg tényleg pénze és kultúrája is van erre itthon, hát az egy körömpiszoknyi kis elenyésző réteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!