Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pizza szakácsnak szeretnék...

Pizza szakácsnak szeretnék menni. Tudtok nekem praktikákat vagy külenlegéssegeket írni a recepthez? Vannak itt Pizza szakácsok?

Figyelt kérdés
Sokat gyakoroltam és voltam már pár helyen is. Neten is sok pizza tészta receptet néztem. De én kíváncsi vagyok több ember tudására is.
2020. jan. 10. 21:01
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy ez nem egy szakma?

Mármint persze, létezik ilyen foglalkozás, de nincs ilyen iskola, vagy ilyen elismert végzettséget igazoló okirat , legalábbis Magyarországon, hogy pizzaszakács.

Ez úgy megy, hogy be kell állni melózni, és úgy tanulod meg. Nem lesz egyszerű az elején, nyilván, tapasztalat meg tudás nélkül nehéz elhelyezkedni, de ha elkötelezett vagy, és tehetséges, akkor nem lesz gond, mert sok pizzéria "nevel ki" pizzaszakácsokat.

Recepteket hülyeség írni, fölösleges, semmire nem mész vele, ugyanúgy ezret elolvashatsz a neten is, hogy legyen valami alapfogalmad, de úgyis azt a receptet kell majd használni amit az adott egység használ, szóval ezzel nem sokra mész.

Praktika sincs.

Meg kell tanulni a technológiát, a gyakorlatban, egy hozzáértőtől. Oda kell állni mellé, megmutatja, mit hogy miért, aztán fogod, és csinálod. Addig, amíg tökéletes nem lesz.

Erre mondtam, hogy tehetség is kell hozzá, mert azért sehol nem fognak túl sokáig fizetni, hogy ott bénázz.

Jó pizzát 1-2 óra alatt meg lehet tanulni (mármint a technológiai részét, többek közt ezért nem különálló szakma) onnantól már csak a sebességet kell növelni ahhoz, hogy megálld a helyed.

De ha voltán már pár helyen, akkor nem is nagyon értem a kérdést, akkor pontosan tudod, hogy ez hogy működik.

A pizzának amúgy alapvetően pont az a lényege, az egésznek az az eredete, hogy a legegyszerűbb tészta.

Ha már különleges, akkor az egy pizzaszerű izé.

Ha különlegességet akarsz, a nápolyi stílusra gyúrjál rá, kutass a témában autentikus nápolyi receptek után. Nemrégiben lett a világörökség része.

2020. jan. 11. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!